News Flash:

Iohannis: Parteneriatele dintre statele NATO, mai tari ca oricand. In relatia cu Rusia e necesara o strategie cuprinzatoare. Stoltenberg: Lucram pentru a face societatile mai puternice in fata atacurilor hibride

9 Octombrie 2017
825 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis juramant 1
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, in deschiderea lucrarilor Adunarii Parlamentare a NATO, ca parteneriiatele dintre statele membre trebuie sa fie mai tari ca oricand, a reluat afirmatia conform careia NATO nu reprezinta o amenintare pentru Rusia, apreciind ca pentru relatia cu Fedratia Rusa este necesara o strategie cuprinzatoare si coerenta. Afganistanul s-ar putea intoarce la statutul de „stat al haosului”, daca trupele NATO se retrag din zona, ceea ce ar insemna un „paradis” pentru teroristi, a declarat Secretarul General al Aliantei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg. El a afirmat si ca Alianta lucreaza pentru ca statele sa devina mai puternice in fata atacurilor hibride, adaugand ca aceste atacuri au devenit mai intense si mai rapide in ultima vreme. Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca Romania ramane angajata in demersurile NATO de asigurare a prezentei aliate consolidate pe intregul flanc estic, inclusiv in regiunea Marii Negre, zona in care se intersecteaza amenintarile deopotriva din estul si din sudul Aliantei. Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a afirmat ca Romania a alocat resursele bugetare necesare Apararii si a facut apel si la celelalte state membre ale Aliantei sa faca la fel.
Stoltenberg: Lucram pentru a face societatile noastre mai puternice in fata atacurilor hibride, care au devenit mai intense si mai rapide ca oricand
Jens Stoltenberg, Secretarul General al Aliantei Nord-Atlantice, a declarat, in cadrul sesiunii plenare a Adunarii Parlamentare a NATO de la Bucuresti, ca Alianta lucreaza pentru ca statele sa devina mai puternice in fata atacurilor hibride, adaugand ca aceste atacuri au devenit mai intense si mai rapide in ultima vreme.
„Lucram in sensul imbunatatirii constientizarii situatiei si al partajarii informatiei privind amenintarile teroriste. De aceea am creat o divizie de informatii pentru flancul sudic si lucram in cadrul Aliantei pentru a face societatile noastre mai puternice in fata atacurilor. Rezistenta este esentiala pentru a face fata atacurilor hibride, care au devenit mai intense si mai rapide ca oricand, pana acum, combinand multe elemente, printre care atacuri cibernetice, diseminarea informatiilor false sau folosirea unor forte militare puternice”, a declarat Stoltenberg.
El a atras atentia ca protejarea de aceste amenintari este „o parte importanta si vitala” a misiunii NATO, inclusiv prin intarirea cooperarii cu Uniunea Europeana.
„Saptamana trecuta am participat la inaugurarea Centrului de excelenta hibrid de la Helsinki impreuna cu presedintele acestei organizatii pentru a discuta despre contracararea acestor atacuri. Prin urmare, trebuie sa lucram mult mai bine impreuna si sa avem o colaborare mult mai stransa. Acum am inceput pregatirile pentru urmatorul summit NATO, de la Bruxelles, anul viitor, la sediul nostru si vom continua sa construim pe deciziile pe care le-am luat in Tara Galilor si la Varsovia prin cresterea apararii noastre colective si prin stabilitatea si securitatea aduse vecinilor nostri, atat in est, cat si in sud”, a mai spus Secretarul General al Aliantei Nord-Atlantice, precizand ca relatiile cu Rusia si cooperarea cu Uniunea Europeana vor fi unele dintre subiectele ce vor fi discutate in cadrul summitului.
News.ro

nato
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005958 (s)