News Flash:

A venit iarna! Drumarii au intervenit pe Transfagarasan, Transalpina si DN1A. Stratul de zapada la Balea Lac masoara 20 cm

8 Octombrie 2017
1074 Vizualizari | 1 Comentarii
zapada
Zeci de turisti au urcat, sambata, la Balea Lac, la peste 2000 de metri, in Muntii Fagaras, pentru a se bucura de zapada. Stratul de omat masoara, la Balea Lac, 20 de centimetri si sunt minus 2 grade Celsius.
Drumarii au iesit deja sa imprastie material antiderapant pe DN 7 C - Transfagarasan, deoarece la peste 2000 de metri a nins.
Transfagarasanul este inca deschis traficului rutier pana la data de 31 octombrie.
Dupa aceasta data, intre Balea lac si Balea Cascada se poate circula doar cu telecabina, insa aceasta nu functioneaza din cauza unei defectiuni.
CNAIR: Directiile Regionale de Drumuri si Poduri intervin in caz de ninsoare si viscol
 In zonele afectate de ninsori si viscol, Directiile Regionale de Drumuri si Poduri intervin cu promptitudine, se precizeaza intr-un comunicat transmis sambata de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
„Avand in vedere avertizarile emise de Administratia Nationala de Meteorologie, care anunta fenomene meteorologice manifestate prin caderi de zapada si viscol, toate Directiile Regionale de Drumuri si Poduri ale CNAIR SA au mobilizat personalul pentru a interveni prompt in caz de nevoie”, se arata in comunicat.
„Drumarii au intervenit pe Trasfagarasan (DN 7C), Transalpina (DN 67C), DN 1A si pe DN 73. Astfel, astazi, 7 octombrie 2017, in intervalul orar 12.00-17.00, angajatii CNAIR SA au intervenit in total cu 6 autoutilaje si au raspandit 11 tone de material antiderapant (sare)”, precizeaza CNAIR.
„La aceasta ora ninge pe DN 7C, zona Balea si sunt precipitatii sub forma de lapovita pe DN 67C Novaci-Ranca, DN 73 Fundata si DN 1A – Sacele”, se mai arata in comunicatul CNAIR.
Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a declarat, vineri, ca 55 de zone din cele 57 sunt acoperite cu contracte multianuale de deszapezire, pe patru ani, doua loturi din Bucuresti fiind in prezent contestate. „Avem acoperite 55 de zone (din 57), cu contracte multianuale pe 4 ani. S-a incheiat si contractul cu sarea. Mai avem doua loturi pe Bucuresti care sunt contestate, dar daca nu se vor rezolva intre timp, avem utilaje necesare sa facem fata”, a spus ministrul Transporturilor, care a discutat la Timisoara cu sefii Directiilor Regionale ale Companiei de drumuri, despre stadiul pregatirilor pentru iarna.
Directorii regionalelor de drumuri risca sa fie demisi daca nu aplica masuri eficiente de deszapezire, a avertizat, ministrul Transporturilor.
Informatii suplimentare privind starea retelei de drumuri nationale pot fi obtinute de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 si se pot accesa pe prima pagina in caseta din stanga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Nationale, dar si pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ sau de Twitter, •CNADNR.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1292 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005264 (s)