News Flash:

Intalnire intre Papa Francisc si Vladimir Putin la Vatican

26 Noiembrie 2013
1553 Vizualizari | 0 Comentarii
Papa Francisc cu Putin
Papa Francisc şi preşedintele rus Vladimir Putin s-au pronunţat luni pentru "privilegierea căii negocierilor" în găsirea unei "soluţii paşnice pentru conflictul" din Siria, a anunţat Sfantul Scaun în urma primei lor întalniri.  Cei doi au pledat "pentru favorizarea iniţiativelor concrete către o soluţie paşnică a conflictului" în Siria, a precizat Vaticanul într-un comunicat.
Ei şi-au numit dorinţele "o soluţie care privilegiază calea negocierii şi implică diferitele componente etnice şi religioase, recunoscandu-le rolul indispensabil în societate".
In cursul unei întalniri de 35 de minute urmată de o altă întalnire cu secretarul de Stat Pietro Parolin, preşedintele rus i-a mulţumit Papei Francisc pentru scrisoarea trimisă cu ocazia summitului G20 de la Sankt-Petersburg, în care Suveranul Pontif se declara împotriva unei intervenţii militare externe pentru oprirea conflictului.
"Situaţia critică a creştinilor din mai multe regiuni din lume, promovarea valorilor demnităţii persoanei, protecţiei vieţii umane şi a familiei" s-au numărat, de asemenea, printre temele abordate în discuţie.
Papa şi preşedintele rus au abordat şi alte "probleme de interes comun", "în special viaţa comunităţii catolice din Rusia şi contribuţia fundamentală a creştinismului la societate". Mediafax.ro

papa francisc vladimir putin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006627 (s)