News Flash:

A fost descoperita o noua specie de dinozaur

24 Noiembrie 2013
1447 Vizualizari | 0 Comentarii

Paleontologii de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord au descoperit în statul american Utah rămăşiţele unui dinozaur gigantic aparţinând unei specii carnivore neidentificate până acum.

Denumit „Siats meekerorum”, după o legendă a unui trib indian despre un monstru care mănâncă oameni, dinozaurul cu două picioare ajungea, la maturitate, la o greutate de două tone şi era lung cât un autobuz. Scheletul identificat recent a fost inclus de americani în top 3 cei mai mari dinozauri descoperiţi vreodată în America de Nord, relatează sciencerecorder.com.

Siats meekerorum era unul dintre prădătorii care domina Pământul acum aproximativ 100 de milioane de ani şi care, cel mai probabil, a trăit alături de dinozaurii din familia Tyrannosaurusus timp de câteva milioane de ani, înainte de a dispărea. Însă, la vremea respectivă, strămoşii lui T. rex, un alt prădător de temut, aveau dimensiuni mult mai mici decât acesta (similare cu ale unui câine mare), spun  specialiştii.

Noua descoperire ajută la umplerea unui gol de 70 de milioane de ani din istoria dinozaurilor din Cretacicului târziu, acum 145-66 de milioane de ani, când temperaturile mai mari şi creşterea nivelului apelor au dus la apariţia a numeroasă mări puţin adânci care au izolat în cele din urmă America de Nord de astăzi.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1293 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004986 (s)