News Flash:

Institutul Cantacuzino a trecut in subordinea MApN. Bodog: In minimum doi ani vom incepe productia de vaccin

22 Decembrie 2017
828 Vizualizari | 0 Comentarii
Institutul Cantacuzino2

Institutul Cantacuzino a trecut oficial in subordinea Ministerului Apararii Nationale (MApN), ministrul Sanatatiii, Florian Bodog, si ministrul Apararii, Mihai Fifor, semnand, vineri, protocolul de predare-primire. Institutul va fi de acum unul cu regim militar, insa va avea si personal civil, iar productia de vaccin va incepe in minimum doi ani. Ministrul Apararii a declarat ca ia in calcul mutarea productiei de vaccinuri in baza din Baneasa.
"Astazi (vineri, n.r.), dupa cateva luni bune de discutii, am semnat protocolul de predare si primire a Institutului Cantacuzino, de la Ministerul Sanatatii la Ministerul Apararii Nationale. Este o discutie mai veche la nivelul Guvernului, este o decizie importanta, iar de la preluarea mandatului am promis ca ne ocupam de asta. Este o institutie intrata, din pacate, in umbra in ultimii ani, dar este importanta pentru securitatea in sanatate. Prin urmare, institutul trece oficial la MApN si avem un plan riguros de reasezare a acestei institutii. Dupa sarbatori incepem sa lucram pe programul de management si vom porni motoarele. Este un institut strategic, pe care ni-l dorim relansat”, a declarat ministrul Apararii Nationale.

Mihai Fifor a precizat ca, desi institutia va avea de acum regim de unitate militara, personalul civil nu va fi dat afara, ci vor fi facute angajari pentru a acoperi deficitul de specialisti.

"Prin toate actele normative am aprobat inclusiv organigrama. Ii asigur pe angajati ca nimeni nu pleaca, dimpotriva, vom gasi solutia sa facem incadrari, pentru ca exista deficit de personal. Asta este si una dintre problemele majore pe care le are institutul. S-a plecat din cauza conditiilor financiare. Suntem in cautare de specialisti. Va avea regim de unitate militara, dar asta nu inseamna ca tot personalul civil va deveni personal militar. Va spun, insa, ca nivelul conducerii va fi miliar”, a spus Fifor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006109 (s)