News Flash:

Inspectorul scolar general al ISJ Mures a fost RETINUT!

4 Noiembrie 2016
1156 Vizualizari | 0 Comentarii
arest la domiciliu
 Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Mures, Stefan Somesan, a fost retinut de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Targu Mures, fiind acuzat de abuz in serviciu si uzurparea functiei. 
Potrivit unui comunicat de presa al DNA, el va fi prezentat, vineri, Tribunalului Mures, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. 
In acelasi dosar, directorul Liceului Teologic Romano-Catolic, Zsolt-Jozsef Tamasi, este urmarit penal sub control judiciar pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata. 
Dosarul are legatura cu infiintarea Liceului Teologic Romano-Catolic Targu Mures. 
Procurorii spun ca, la data de 29 iulie 2014, Consiliul Local (CL) al municipiului Targu Mures, printr-o hotarare, a dispus alocarea sumei de 1.500.000 lei pentru intretinerea si renovarea imobilului in care functioneaza Colegiul National Unirea sub conditia propunerii de infiintare a liceului cu profil teologic romano - catolic. Hotararea in cauza a fost prezentata ISJ Mures, iar la acel moment, conform anchetatorilor, Somesan a aratat ca Ministrul Educatiei Nationale a dat aprobare pentru infiintarea unei unitati de invatamant liceal. 
In acest context, Consiliul de administratie al ISJ a votat in unanimitate acordarea Avizului conform pentru infiintarea Liceului Teoretic Romano - Catolic. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :1.2825 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005703 (s)