News Flash:

INSP recomandă carantinarea Timişoarei!

4 Martie 2021
956 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoara 1

Institutul Naţional de Sănătate Publică a recomandat autorităţilor din Timiş să ia în calcul carantinarea Timişoarei. Acest lucru a fost anunţat de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiş care face un apel timişorenilor să ia foarte în serios măsurile de prevenţie.

Rata de infectare a ajuns la 7,25 în Timişoara, astfel că se discută tot mai mult despre carantinarea oraşului. Acest lucru a fost de altfel recomandat de către Institutul Naţional de Sănătae Publică. Situaţia devenind tot mai critică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiş a făcut un apel public pentru timişoreni pe pagina de Facebook a Prefecturii Timiş

“Doar TU poți evita carantinarea Timișoarei!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență avertizează populația că în urma evaluării analizelor de risc și având în vedere numărul tot mai mare de cazuri de îmbolnăviri cu noua tulpină SARS-CoV-2 în acest moment Institutul de Sănătate Publică din România a recomandat autorităților județene să ia în calcul și măsura de carantinare a Municipiului Timișoara și a altor localități din județ.

Doar împreună, printr-un efort comun, putem evita luarea acestei decizii.

Cu toții am crezut că ce a fost mai greu a trecut!

Din păcate, la un an de la debutul pandemiei în România, noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie ne demonstrează că se poate și mai rău!

Această nouă tulpină este mai periculoasă, infecția cu ea fiind asociată cu un risc crescut de spitalizare și deces.

Riscul principal al acestei noi tulpini rezultă din faptul că se poate transmite mult mai ușor, ceea ce înseamnă că numărul persoanelor infectate va crește mult mai repede.

În momentul de față această tulpină determină apariția unui număr tot mare de persoane infectate care pot răspândi virusul și în același timp un număr mai mare de cazuri grave, solicitând și mai mult spitalele din Timișoara și județul Timiș.

„Te marchează atunci când ai avut o cunoștință tânără, care nu a avut comorbidităţi şi în trei zile a murit pentru că a făcut o formă fulminantă de boală şi nu ai avut ce să faci. Stai şi te gândeşti dacă ai făcut tot posibilul ca să salvezi acea viaţă. Sunt lucruri care nu au cum să nu te marcheze şi să nu te frământe, să nu stai să te gândeşti ce mai poţi face pentru aceşti pacienţi“ – Virgil Musta, șeful secţiei de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeş”

Ce poți face tu?

Măsura de carantinare a Municipiului Timișoara recomandată de Institutul de Sănătate Publică din România poate fi evitată doar printr-o strictă respectare a distanțării sociale și prin aplicarea tuturor normelor de igienă privind prevenirea răspândirii Covid-19.

Efortul comun vizează de asemenea și localitățile periurbane din jurul Timișoarei.

Protejează-te pe tine și cei dragi purtând masca corect, păstrând o igienă permanentă a mâinilor și o distanță socială reală.

Nu ieși la întâlniri care nu sunt strict necesare și nu participa la petreceri, sunt interzise”, a transmis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004322 (s)