News Flash:

INCREDIBIL! Ce s-a intamplat dupa ce Primaria a lipit afisele pe crucile din cimitire

2 Mai 2014
1144 Vizualizari | 0 Comentarii
Comentata indelung de unii, laudata de altii, respinsa de primarul Nicolae Robu, care a considerat-o deplasata, dar, iata, foarte eficienta. Asa s-a dovedit masura luata de viceprimarul Traian Stoia care a dat dispozitie ca in preajma sarbatorilor pascale sa fie lipite instiintari pe crucile cimitirelor din Timisoara unde sunt neplatite concesiunile pentru locurile de veci.
Acum e coada la plata taxei, iar la bugetul local s-a adunat o suma frumusica, dezvaluie viceprimarul care arata ca, desi neeleganta, masura a fost una in conformitate cu legea. Exista un regulament, iar lipirea afiselor pe morminte este prevazuta acolo.
“S-a spus ca nu era legal sa se puna afise pe cruci. In regulamentul de functionare a cimitirelor spune ca societatea concesionara, cu avizul primariei, are obligatia sa anunte situatiile prevazute – ca nu s-a mai platit – dupa urmatoarea procedura: somatie la adresa din registru si din evidenta computerizata – aici noi avem foarte multe adrese RFG, Franta samd –, si instiintari lipite pe mormintele in cauza. Noi am vrut sa profitam de Paste pentru a aduce la cunostinta oamenilor ca mai sunt si obligatii fata de cei plecati dintre noi“, a declarat Traian Stoia.
Viceprimarul mai spune ca nu este foarte eleganta masura punerii pe cruci a instiintarilor, insa va propune schimbarea ei in regulamentul de functionare.
“Eu am discutat cu dl primar, dansul nu avea cunostinta in momentul cand a facut vorbire despre acest regulament. I l-am aratat si urmeaza ca intr-un plen ulterior sa modificam aceasta prevedere, in sensul ca afisajul sa se faca pe panoul de afisau pus la intrarea in cimitir. O sa facem aceasta modificare ca sa evitam discutiile. Este vorba de HCL 354 din 25.10.2011. S-a decis sa se modifice textul… pare neeleganta masura, dar e legala si e in favoarea primariei si a celor care se pot trezi ca nu mai au spatiul respectiv la dispozitie“, a mai precizat Traian Stoia, scrie Opiniatimisoarei.ro.
Viceprimarul Timisoarei mai spune ca din momentul in care s-au afisat instiintarile, s-a facut coada la achitarea taxei, iar incasarile au crescut spectaculos.
“Fata de 5-10 persoane care veneau sa achite taxa de concesionare a locului de veci acum vin 80 – 100 si e coada permanenta…  Au crescut cu mai mult de 50% incasarile dupa ce s-au pus acele afise. In 14.04 au fost 118 oameni. Cu o zi inainte au fost 16 oameni. 142 in urmatoarea zi, 126 in urmatoarea. Suma total incasata peste 132.000 de lei“, a declarat Stoia.
Va reamintim, taxa de concesiune pentru un loc de veci este de aproximativ 100 de lei pentru 7 ani.

traian stoia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1338 (s) | 33 queries | Mysql time :0.043844 (s)