News Flash:

Vesti bune pentru soferi! Autostrada Nadlac-Pecica, lot I ar putea fi gata in acest an

1 Mai 2014
1264 Vizualizari | 0 Comentarii
Autostrada Vestului merge înainte, chiar dacă mai mult „împinsă” şi chiar dacă ungurii mai au puţin şi ne aşteaptă cu asfaltul la graniţă. Pe autostrada A1, lot 1 Nădlac-Pecica, kilometrul zero pană la 22 plus 400, asocierea de firme Boegl plus Astaldi lucrează din plin la lucrările de artă, overpass-uri şi poduri, podeţe (care în final vor fi în număr de 6), zona fiind extrem de uşoară pentru construcţia unor autostrăzi, campie plus doar cateva traversări de canale de irigaţie, desecare plus drumuri comunale, scrie Ziuadevest.ro.
„Singurele provocări sunt overpass-urile, a căror construcţie a început din plin. In prezent se execută ultimele lucrări la fundaţiile de podeţe, de overpass-uri, la kiloemtrul 11 se cofrează şi armează culeile a căror betonare va începe în circa două săptămani, constructorul declarand că în următoarele 2-3 luni toate podurile şi podeţele vor fi terminate, în sensul finalizării culeilor şi montării grinzilor principale, urmand ca în cursul verii-toamnei să se execute lucrările de hidroizolaţie, întai suprabetonare şi strat carosabil, pe aceste lucrări de artă”, spune Marius Popovici, inginer, consultant în construcţii civile, hidrotehnice şi rutiere.
„Cand va fi atribuit lotul 2?”
Avand în vedere că pe aceşti 22 de kilometri constructorul care a acţionat pană în vara anului trecut a finalizat în mare parte fundaţia autostrăzii, pe unele porţiuni fiind pozat chiar şi asfaltul Binder - AB2, în prezent se execută lucrări de verificare a compactării după circa un an de la întreruperea lucrărilor. Conform declaraţiilor oficiale, dar şi a celor neoficiale, din partea constructorului există determinarea maximă ca acest lot de 22 de kilometri să fie terminat în următoarele opt luni, deci decembrie 2014. Rămane deschisă întrebarea cand va fi atribuit lotul 2, kilometrul 22 plus 400 pană la 38 plus 600, centura Aradului, lucrări care au fost sistate în vara anului trecut. „Pe acest lot, cu excepţia a mai puţin de doi kilometri, întreaga autostradă este la nivel de asfalt de uzură, lipsind doar marcajele şi parapeţii, cea mai lungă porţiune de autostradă neasfaltată fiind cea de la calea ferată Arad-Pecica pană la parcarea de la kilometrul 26”, spune Popovici.
Ungurii ne aşteaptă la graniţă...
Marea provocare pe acest lot de autostradă este refacerea taluzurilor autostrăzii, avand în vedere că precipitaţiile ultimului an au săpat canale, ravene, de o adancime remarcabilă, fiind necesară, în unele porţiuni, refacerea completă a taluzurilor. „După părerea mea, finalizarea accestui lot poate avea loc în maxim trei luni de la începerea lucrărilor”, spune Popovici. Asta în timp ce tronsonul autostrăzii maghiare M5, de la Mako la Nădlac, în lungime de circa 20 de kilometri, se va finaliza la sfarşitul acestui an ori în vara anului viitor. Practic, ungurii ne vor aşteapta la graniţă, cu asfaltul turnat...

autostrada vestulu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0848 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030122 (s)