News Flash:

INCREDIBIL! Candidatii UDMR la Parlament cer placute in romana, maghiars si germana la intrarile in Cluj-Napoca

7 Decembrie 2016
894 Vizualizari | 0 Comentarii
cluj intrare
Candidatii UDMR Cluj la Parlament vor amplasarea de placute in limbile romana, maghiara si germana, la intrarile in Cluj-Napoca. "Nu putem vorbi de un multiculturalism real fara multilingvism", spune presedintele UDMR Cluj, Csoma Botond.
Presedintele UDMR Cluj, Csoma Botond, candidat pe primul loc pentru Camera Deputatilor, a declarat, miercuri, intr-o conferinta sustinuta la Cluj-Napoca in fata unei placute indicatoare aflata la una dintre intrarile in municipiu, ca nu se poate vorbi despre multiculturalism fara multilingvism, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Vrem placute multilingve la Cluj-Napoca, in limbile romana, maghiara si germana. Nu cred ca cineva ne poate acuza ca doar in campanie vorbim de aceasta problema, eu, personal, si UDMR de zece ani luptam pentru aceasta chestiune. Cred ca nu putem vorbi de un multiculturalism real fara multilingvism. Atat timp cat exista o asemenea discrepanta intre fapte si retorica, Clujul nu poate fi numit un oras multicultural. Eu, in Parlament, mi-am propus sa modific Legea nr. 215/ 2001, pentru a reduce de la 20% la 10% pragul ca sa fie obligatorie inscriptionarea si in limba unei minoritati, si sa introducem un prag alternativ, de 5.000 de persoane minoritare intr-o localitate, pentru ca si atunci sa fie obligatorie inscriptionarea in limba acelei minoritati”, a spus Csoma.
Potrivit acestuia, UDMR sustine si varianta in care sa poata fi lasata la latitudinea administratiei locale amplasarea unor astfel de indicatoare multilingve in semn de respect fata de o minoritate.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005387 (s)