News Flash:

INCENDIU la Balotesti. Interventie de 14 ore: Focul ce s-a întins pe 10.000 mp nu a fost stins/ Depozitele nu aveau autorizatie ISU

28 Iunie 2017
1142 Vizualizari | 0 Comentarii
iincendiu balotesti
Pompierii intervin de 12 ore, actionandu-se pe tot parcursul noptii, dupa ce un incendiu a izbucnit, marti seara, la un depozit de mobila din localitatea ilfoveana Balotesti, flacarile cuprinzand o suprafata de 10.000 metri patrati. Potrivit ISU, se vad in continuare mai multe zone in care ard stive cu diferite materiale sau elemente din structura cladirii, ceea ce face ca apa sa ajunga greu la partea inferioara.
Reprezentantii ISU Bucuresti-Ilfov sustin ca depozitele care au luat foc marti seara in Balotesti nu aveau autorizatie de securitate la incendiu, din 2016 pana in prezent firma care le administreaza fiind amendata de doua ori.
"Depozitele se incadrau in categoria celor care necesita avizare. S-au facut mai multe controale in ultimii ani", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti - Ilfov.
Astfel, ultimele doua controale au avut loc in perioada septembrie 2016-martie 2017. Pe 26 septembrie a avut un control inopinat in urma caruia s-a dat o amenda de 17.500 lei. "Dupa aceasta s-a semnalat ca este o stare potentiala de pericol", a precizat Daniel Vasile.
Urmatorul control a avut loc pe 30 martie 2017, cand au fost constatate 17 deficiente, fiind data o amenda in valoare de 15.500 lei.
"Natura deficientelor se referea la lipsa autorizatiei de securitate la incendiu, nu se asigura separarea corespondentei intre depozite, nu sunt sisteme de detectie si nici de stingere. O alta deficienta importanta: erau depozitate mai multe materiale decat necesarul. Nu au fost intreprinse demersuri in ciuda controalelor, fapt ce a condus la incendiul de seara trecuta. Cea mai mare parte a deficientelor se regasesc atat in prima nota de control, cat si in cea de a doua", a declarat Daniel Vasile.
Reprezentantii ISU sustin ca interventia ar mai putea dura cateva ore, dupa care se va proceda la patrunderea in spatiul depozitelor, unde constructiile sunt prabusite, pentru a putea fi descoperite toate focarele.
Un incendiu puternic a izbucnit marti seara la doua hale unde se produceau mase plastice si mobila, aflate in nordul Capitalei, pompierii intervenind de aproape 14 ore. Suprafata afectata de incendiul izbucnit marti seara la doua depozite din localitatea ilfoveana Balotesti este la aproximatov 10.000 metri patrati, potrivit lui Raed Arafat. Cei care locuiesc in zona nu au fost evacuati.
Viorel Toma, presedintele Agentiei Nationale de Protectie a Mediului, a declarat ca rezultatele primelor analize ale aerului din Balotesti, acolo unde s-a produs un incendiu de proportii la doua depozite, arata ca nu s-au constatat depasiri ale concentratiei substantelor toxice.
UPDATE 8:27  "Principala problema este determinata de faptul ca elementele componente ale cladirii s-au prabusit si sub ele sunt elementele combustibile care erau depozitate. Jetul de apa nu ajunge chiar la focare. Interventia va continua si astazi. Nu mai e un pericol pentru persoanele din zona. Sunt doua hale si o anexa a uneia dintre ele, fiecare hala compartimentata", a declarat Daniel Vasile, purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti-Ilfov.
UPDATE 7:53 La fata locului sunt opt autospeciale de stingere.
Suprafata afectata de incendiul izbucnit marti seara la cele doua depozite din localitatea ilfoveana Balotesti este la aproximativ 10.000 metri patrati. Cei care locuiesc in zona nu au fost evacuati.
UPDATE 23:10 Agentia de Protectie a Mediului: Nu s-au constatat depasiri ale concentratiei substantelor toxice
Viorel Toma, presedintele Agentiei Nationale de Protectie a Mediului, a declarat, ca rezultatele primelor analize ale aerului din Balotesti, acolo unde s-a produs un incendiu de proportii la doua depozite, arata ca nu s-au constatat depasiri ale concentratiei substantelor toxice.
”In urma analizelor, nu s-au constatat depasiri ale concentratiei substantelor toxice din aer care ar putea provoca afectiuni respiratorii sau de alta natura populatiei”, a declarat Viorel Toma, presedintele Agentiei Nationale de Protectie a Mediului.
Acesta a mai declarat ca reprezentantii agentiei vor continua sa monitorizeze calitatea aerului pana la stingerea incendiului, atat in zona in care s-a produs, cat si in cea de locuinte.
Ministrul interimar al Mediului, Gratiela Gavrilescu, anunta marti seara ca in locul producerii incendiului din Balotesti a fost trimis un laborator care a prelevat probe.
Suprafata afectata de incendiul izbucnit marti seara la doua depozite din localitatea ilfoveana Balotesti a crescut la aproximatov 10.000 metri patrati, a declarat, pentru Mediafax, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat.
UPDATE 22:33 Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti: Traficul aerian nu este afectat
Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti anunta ca traficul aerian pe Aeroportul International Henri Coanda nu este afectat de incendiul din localitatea Balotesti, fumul degajat aflandu-se la distanta mare de aeroport.
”Pe aeroport sunt asigurate conditiile pentru desfasurarea in deplina siguranta a operatiunilor aeriene. Traficul aerian de desfasoara normal si nu exista premisele ca acesta sa fie afectat de fumul degajat incendiu”, transmite Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti .
UPDATE 22:04 Arafat: Suprafata afectata este in jur de 10.000 metri patrati. Va fi o interventie de durata
Suprafata afectata de incendiul izbucnit marti seara la doua depozite din localitatea ilfoveana Balotesti a crescut la aproximatov 10.000 metri patrati, a declarat, pentru Mediafax, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat.
"Incendiul incepe sa fie controlat, pompierii lucreaza mai departe, o sa fie o interventie de durata din cauza cantitatii care este depozitata acolo, dar incendiul incepe sa fie controlat", a mai spus, pentru MEDIAFAX, Raed Arafat.
Prefectul judetului Ilfov, Marius Ghincea, a precizat ca pana la momentul transmiterii stirii, nicio persoana nu a fost evacuata.
UPDATE 21:55 Prefect Ilfov: Deocamdata, nicio persoana nu a fost evacuata
Nicio persoana, nici din casele din apropierea incendiului din Balotesti si nici din vreun centru spa din zona, nu a fost evacuata pana la momentul transmiterii stirii, a declarat, prefectul de Ilfov, Marius Ghincea.
"Din informatiile mele, nu a fost nimeni evacuat, nici din centrul Therme, nici macar dintr-o casa aflata la aproximativ 300 de metri de incendiu. Suprafata pe care se manifesta flacarile este, cred, in jur de 7.000 de metri patrati, dar nu am informatii cu exactitate pana acum", a declarat, pentru MEDIAFAX, prefectul de Ilfov, Marius Ghincea.
Si reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov au precizat ca locuitorii din zona nu sunt evacuati, pana la momentul transmiterii stirii.
Acesta a precizat, totodata, ca pe Drumul National 1, aflat in apropierea incendiului, se circula, dar ingreunat.
UPDATE 21:43 Ministrul Mediului: Au fost prelevate probe din zona incendiului. In jumatate de ora, rezultatele
Ministrul interimar al Mediului, Gratiela Gavrilescu a declarat ca in zona incendiului din Balotesti a fost trimis un laborator care a prelevat probe, in circa jumatate de ora urmand sa fie anuntate rezultatele.
”Am trimis un autolaborator de la Inspectoratul Teritorial de Mediu Ilfov. Aum se deplaseaza spre Corbeanca, de la Balotesti, de unde au prelevat probe. Oricum, am verificat autorizatia de mediu si nu exista substante periculoase”, a declarat ministrul interimar al Mediului, Gratiela Gavrilescu, pentru MEDIAFAX.
Ministrul a mai spus ca spera ca in circa 30 de minute sa fie aiba primele rezultate.
Un incendiu puternic a izbucnit marti seara la doua hale unde se produceau mase plastice si mobila, aflate in Balotesti. Focul se manifesta pe o suprafata de aproximativ 3.000 de metri patrati. Norul de fum se putea vedea din centrul Capitalei. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004952 (s)