News Flash:

Anchetă la un liceu de top din Galati, dupa ce o profesoara din comisia de Bacalaureat a murit

28 Iunie 2017
1541 Vizualizari | 0 Comentarii
profa5
ISJ Galati, Politia si ITM au inceput anchete dupa ce o informaticiana a murit la scoala, in timpul Bacalaureatului. Medicii au stabilit ca femeia a suferit un infarct, insa persoanele care o cunosteau spun ca aceasta era persecutata de conducerea Colegiului National ”Al.I.Cuza”.
Femeii in varsta de 43 de ani i s-a facut rau luni seara, in timp ce se afla la serviciu, in calitate de secretar al comisiei de Bacalaureat din cadrul Colegiului National ”Al.I.Cuza”.
Atunci cand a lesinat, informaticiana inregistra contestatiile la proba scrisa la limba si literatura romana.
Medicii care au fost chemati de urgenta nu au mai putut sa o salveze. Cadrele medicale au stabilit ca suferise un infarct.
”Pacienta de 43 de ani, profesoara, a fost gasita la locul de munca. S-au inceput imediat manevrele de resuscitare atat la locul intamplarii, cat si in timpul transportului. A fost dusa la camera de stabilizare, iar timp de ora a fost resuscitata fara niciun rezultat”, a declarat presei Lidia Sandru, medic UPU Galati.
Suspiciunile au aparut imediat dupa pronuntarea decesului. Persoanele care o cunosteau spun ca informaticiana era in conflict cu conducerea scolii. Mai multe acuzatii au fost facute pe un site de socializare: potrivit acestora, femeia era persecutata de directoarea Colegiului.
Varianta este sustinuta de un lider de sindicat din Galati.
”Am fost contactat in data de 23 iunie, mi-a dat un apel si mi-a relatat ca este in conflict cu doamna directoare, ca nu mai suporta persecutiile la care este supusa si ca vrea sa vin in scoala sa mediez conflictul. A incercat cu ajutorul liderei de sindicat din scoala, dar ca nu a putut sa o ajute prea mult. Nu mi-a dat detalii de la ce a pornit conflictul, dar se cunostea ca este marcata de acest conflict. Mi-a spus ca este in comisia de Bacalaureat si m-a rugat, ceea ce m-a impresionat foarte mult, ca vrea sa intervin pentru medierea conflictului dupa terminarea examenului de Bacalaureat....Din ce mi-a aratat o doamna de aici stiu ca luni seara la ora 18.09 ar fi murit, i s-a facut rau aici in liceu. Daca incepuse programul la ora 7.00, era ora 18.00, deci 11 ore de munca, am inteles din unele discutii ca facuse, sa zic asa, naveta intre acest liceu si Liceul Vasile Alecsandri, pe caldura care a fost ucigatoare. Cred ca s-au adunat mai multe aspecte”, a declarat presei Adrian Andrasescu, liderul Sindicatului Liber Educatia afiliat la Sindicatului Cadrelor Libere din Invatamant.
In plus, un document oficial arata ca femeia urma sa fie cercetata disciplinar de conducerea Colegiului, fiind acuzata de atitudine ireverentioasa si de faptul ca nu si-a indeplinit sarcinile de secretar al Comisiei de Bacalaureat in timpul probei competentelor digitale.
Documentul prin care era informata de acuzatii i-a fost inmanat chiar luni, in ziua mortii.
Conducerea scolii refuza sa faca legatura intre deces si hartia oficiala, deoarece profesoara fusese instiintata verbal inca de saptamana trecuta despre acuzatii.
”Noi credem ca oboseala si faptul ca nu s-a alimentat i-a provocat lesinul. I s-a acordat aici primul ajutor, am sunat evident la 112, a fost reechilibrata, dusa in ambulanta si acolo a facut stop cardio respirator. A lesinat efectiv si noi credem ca este vorba de anemie, oboseala....Nu era cercetata disciplinar. In momentele in care exista examene nationale va dati seama ca mai sunt si puncte de vedere divergente, probleme de organizare interioara care se rezolvau pana la urma, nu era nimic grav. Despre aceasta hartie stia de saptamana trecuta, era informata. Noua tuturor ne pare sincer rau de ceea ce s-a intamplat, dar nu este nimeni de vina de oboseala, de stres, probabil si probleme personale. Noi nu avem nicio culpa in acest final tragic”, a declarat Iulia Chirnoaga, directorul Colegiului National ”Al.I.Cuza”.
De cand s-a aflat vestea tragica, sute de mesaje au ajuns pe Internet. Colegii si prietenii o regreta si dau vina pe cei din functiile de conducere: ”Nu a murit pentru ca a fost bolnava sau pentru ca s-a plictisit de viata. Avea o familie frumoasa si doi copii mici care aveau muuulta nevoie de dragostea ei. In ultima perioada am primit semnale si mesaje din partea ei ca o parte din colectivul din care facea parte a dus o adevarata campanie de hartuire la adresa ei. Mesaje mizerabile pe telefon din partea unui fost director, apostrofari si istericale din partea actualei conduceri au culminat cu adresa care, in timpul a doua examene nationale importante, au determinat starea ce a condus la decesul colegei noastre”, a scris pe un site de socializare o prietena a profesoarei.
Cazul a intrat in atentia Inspectoratului Scolar Judetean.
”O echipa de inspectori cerceteaza din punct de vedere administrativ ce s-a intamplat la Liceul Cuza. Este adevarat ca unitatea scolara a trimis doamnei profesor un document in care i se aducea la cunostinta faptul ca urmeaza sa fie cercetata disciplinar. Nu avem date cum ca ar fi fost conflicte majore, insa acum ni s-a spus ca au fost ceva disensiuni intre cadrele didactice si conducerea unitatii de invatamant. Tocmai de aceea cercetam ceea ce s-a intamplat in ultima perioada din punct de vedere al comunicarii conducerii scolii cu personalul didactic. Asteptam concluziile cercetarii”, a declarat Mioara Enache, inspectorul scolar general al judetului Galati.
Cazul este anchetat si de alte institutii. Politia si Inspectoratul Teritorial de Munca vor sa afle daca este vorba despre un accident de munca. De asemenea, Ministerul Educatiei a fost informat despre cazul de la Galati. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005209 (s)