News Flash:

ALERTA! Ne topim in urmatoarele zile! COD GALBEN de canicula

28 Iunie 2017
1111 Vizualizari | 0 Comentarii
canicula cod
Un val de canicula ajunge in Romania. Miercuri, vor fi sub cod galben de canicula judetele BihorAradTimisHunedoaraCaras-SeverinSibiuAlbaMuresDoljOltMehedinti si Teleorman.

Pe de alta parte, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in cursul zilei de marti, in jumatatea de sud-est a tarii, iar miercuri, pe arii restranse, mai ales la munte, in est si sud-est. Astfel, vor fi intervale de timp cu averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului cu aspect de vijelie si caderi de grindina.

O a doua avertizare meteo a fost emisa pentru joi, cand valul de caldura va fi si mai accentuat, aproape toata tara fiind sub cod galben, in timp ce cinci judete din sud si sud-vest vor fi sub cod portocaliu.
Elena Mateescu, directorul Executiv al ANM, a declarat intr-o emisiune TV, ce ii asteapta pe romani in urmatoarele zile si ce inseamna diconfortul termic pentru organism.

„Ne asteptam la primul val de caldura din aceasta vara. Trebuie sa reamintesc ca suntem contemporani cu modificarile climatice si trebuie sa acceptam ca vom trai cu aceste modificari si tb sa invatam sa traim cu ele. Acel val de caldura dinspre nordul Africii, pe care le vom simti si la noi. Este la extrem. Mai afectate tarile de la sud. In partea de sud a Olteniei vor fi 40 de grade. In Muntenia va di o crestere rapida a temperaturii. Umezeala din aer a incarcat atmosfera cu vapori de apa, suportam mai greu temperaturile ridicate cand umezeala este mare. Pragul de 80 de unitati este reprezentativ este semnalul unui disconfort termic”.

„Nu scapam de furtuni, zona de instabilitate la N-V de tara noastra care se manifesta in N-V, centrul tarii. VIneri aduce o usoara scadere a temeperaturii datorita acestor furtuni. Sambata exista semnale ca va fi mai cald decat joi”, a mai spus Elena Mateescu.

cod galben bihor arad timis hunedoara caras severin sibiu alba mures dolj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1273 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005970 (s)