News Flash:

Incendiile iau amploare in Grecia. Zeci de pompieri romani trimisi sa stinga flacarile de pe teritoriul elen

5 Iulie 2022
350 Vizualizari | 0 Comentarii
incendiu

Un mare incendiu de vegetatie a scapat de sub control in Schimatari, la nord de Atena, luni, iar autoritatile au fost nevoite sa dispuna evacuarea unui oras de coasta din apropiere ca masura de precautie, relateaza Reuters. Pompierii romani care au fost pre-pozitionati de pe 2 iunie in Grecia participa, luni dupa amiaza, alaturi de salvatorii eleni, la stingerea incendiului.


Oficialii i-au indemnat pe locuitori sa paraseasca orasul Dilesi si au oprit un serviciu de tren local, deoarece peste 100 de pompieri, sprijiniti de patru avioane si doua elicoptere, s-au luptat cu incendiul.

„28 de pompieri romani, 3 masini de stingere incendii de padure si 1 cisterna de mare capacitate intervin pentru localizarea si lichidarea incendiului care afecteaza o suprafata considerabila de vegetatie uscata”, informeaza, luni dupa amiaza, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, potrivit News.ro.

Autospeciala pompierilor romani poate transporta 30.000 litri apa si este utila in zonele unde nu exista surse suplimentare de alimentare.

Interventia modulului are loc la solicitarea ofiterului elen, delegat in asistarea si buna desfasurare a intregii misiuni derulate de salvatorii romani.

Primul contingent de pompieri romani, format din 28 de ofiteri si subofiteri din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), a plecat, saptamana trecuta, joi, spre Grecia, unde participa la un program pilot de pre-pozitionare, in vederea stingerii incendiilor de padure, organizat de Directia Generala Protectie Civila Europeana si Operatiuni de Ajutor Umanitar - DG ECHO, in vederea consolidarii rezilientei autoritatilor elene in gestionarea acestui tip de risc. Contingentul este condus de prim-adjunctul inspectorului sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Crisana” al judetului Bihor (ISU Bihor), colonel Csilik Alexandru Adrian, aflat in cea de-a doua misiune de conducere a operatiunilor desfasurate de pompierii romani in Grecia.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007395 (s)