News Flash:

IGPR: 1.000 de politisti actioneaza in 97 de statii de cale ferata, unde sunt 220 de trenuri oprite

23 Aprilie 2014
916 Vizualizari | 0 Comentarii
O mie de poliţişti de la transporturi şi ordine publică acţionează, miercuri dimineaţă, în zona a 97 de staţii de cale ferată, unde au fost semnalate 220 de trenuri oprite, în urma protestului angajaţilor CFR, a anunţat Poliţia Română. "Pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, începând cu ora 7.00, din dispozitia şefului Poliţiei Române, a fost suplimentat numărul de poliţişti ce acţionează în zona gărilor şi triajelor CFR", se arată într-un comunicat de presă al IGPR.

Poliţiştii aflaţi în zona gărilor desfăşoară activităţi pentru prevenirea faptelor antisociale, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, a precizat sursa citată.

Feroviarii au oprit lucrul miercuri dimineaţă şi timp de două ore circulaţia pe calea ferată este blocată, protestul având loc, potrivit sindicaliştilor, în urma eşuării negocierilor privind încheierea unui nou contract colectiv de muncă. Preşedintele Federaţiei Mişcare Comercial, Gheorghe Frăţică, a spus că membrii federaţiei au întrerupt voluntar lucrul, iar între orele 7.00 şi 9.00 nu va circula niciun tren de călători şi de marfă. Gheorghe Frăţică a precizat că în cele două ore erau în circulaţie aproximativ 400 de trenuri de călători şi 200 de marfă.

Trenurile de călători aflate în mişcare au fost oprite în prima staţie de pe traseu, iar cele care aveau ora de plecare după 7.00 au rămas în staţii până la ora 9.00, când, treptat, va fi reluată circulaţia feroviară.

Acţiunea feroviarilor, prima din acest an, va afecta mii de călători, iar sute de trenuri aflate în mişcare între orele 7.00 şi 9.00 nu vor ajunge la timp la staţia finală, din cauza blocării circulaţiei pe calea ferată. În cele două ore de protest, călătorii sunt nevoiţi să aştepte în gări reluarea circulaţiei feroviare sau să găsească alte mijloace de transport.

Frăţică a mai spus că acţiunea de miercuri se doreşte a fi un avertisment transmis conducerii CFR şi Ministerului Transporturilor, pentru încheierea contractelor colective de muncă. Liderul sindical a precizat că, în ultimii şase ani, salariaţii CFR au pierdut peste 30 la sută din venituri, dar şi alte drepturi pe care anterior le aveau.

"Sperăm să ajungem la un consens, pentru a nu fi obligaţi să declanşăm un conflict de muncă", a spus Frăţică, precizând că acest lucru este luat în calcul şi că s-ar putea ajunge la măsuri mai radicale de protest.

Preşedintele Federaţiei Mişcare Comercial a mai spus că negocierile pentru încheierea noului contract colectiv de muncă au eşuat, ultima întâlnire cu ministrul Transporturilor având loc marţi. El a precizat că miercuri va mai fi o întâlnire cu ministrul, la ora 17.00.

De asemenea, miercuri, de la ora 10.00, ar urma să aibă loc discuţii cu administraţia CFR.

Un număr de 131 de trenuri de călători au fost oprite în staţii, miercuri, de la ora 07.00, în urma protestului angajaţilor, cele mai multe fiind din regionalele Bucureşti, Craiova, şi Iaşi, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al companiei CFR, Oana Brânzan.

"La ora 7.30, conform graficului, 131 de trenuri de călători au fost oprite în staţii, pe întreaga reţea naţională", a spus Oana Brânzan.

Dintre cele 131 de trenuri oprite în staţii, 36 sunt din regionala Bucureşti, 20 din regionala Craiova, 19 din regionala Iaşi, 15 din regionala Timişoara, câte 12 din regionalele Galaţi şi Constanţa, nouă din regionala Cluj şi opt din regionala Braşov, a precizat purtătorul de cuvânt al CFR.

Oana Brânzan a menţionat că, într-o zi normală, în circulaţie sunt 1.600 de trenuri de călători. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1089 (s) | 22 queries | Mysql time :0.012711 (s)