News Flash:

Teleorman: 195 de gospodarii si peste 500 de hectare de terenuri inundate

20 Aprilie 2014
1204 Vizualizari | 0 Comentarii
Un număr de 195 de gospodării şi peste 560 de hectare de teren arabil, păşuni, fâneţe şi pădure au fost inundate în judeţul Teleorman, după ce apele mai multor râuri au ieşit din matcă, zeci de persoane fiind salvate de ofiţerii ISU care acţionează cu bărci pneunatice. Inundaţii s-au produs, sâmbătă, în 12 ,localităţi din judeţul Teleorman, după ce apele râurilor Teleorman, Câinelui, Burdea şi Tecuci s-au revărsat în urma ploilor torenţiale din ultima perioadă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui bilanţ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, au fost inundate localităţile Tătărăştii de Sus,Tătărăştii de Jos, Udupu, Necşeşti, Gărdeşti, Belciug, Ciolăneştii din Deal, Ciolăneştii din Vale, Beuca, Însurăţei,Satul Nou şi Dideşti.

În aceste localităţi, sâmbătă seară, sunt inundate 195 de gospodării, 267 de hectare de teren arabil, 245 de hectare de păşuni şi fâneţe, 61 de hectare de păduri. De asemenea, viiturile au afectat nouă podeţe şi peste patru kilometri de drumuri comunale şi judeţene.

Cele mai afectate sunt localităţile Tătărăştii de Jos, unde au fost inundate 30 de hectare de teren arabil, 85 de hectare de păşune şi 29 de hectare de pădure, şi Ciolăneştii din Deal, unde inundaţiile au afectat 135 de gospodării, 30 de hectare de teren arabil, un kilometru şi jumătate de drumuri şi trei podeţe.

Zeci de ofiţeri de la ISU Teleorman acţionează cu bărci cu motor în zonele inundate pentru salvarea persoanelor aflate în pericol. La Ciolăneşti, ofiţerii ISU au salvat un bătrân, iar în localitatea Beuca 39 de persoane au fost evacuate din calea apelor.

Ofiţerii şi subofiţerii din cadrul ISU Teleorman sunt ajutaţi la intervenţii de jandarmi şi poliţişti.

Angajaţii de la Serviciul de Gospodărire a Apelor Videle acţionează la subtraversările digurilor din Tătărăştii de Sus, unde au amplasat 130 de saci de pământ. mEDIAFAX.RO

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 22 queries | Mysql time :0.029073 (s)