News Flash:

Guvernul aproba studiul de fundamentare pentru autostrada Ploiesti - Comarnic - Brasov

29 August 2018
773 Vizualizari | 0 Comentarii
autostrada lugoj deva2

Premierul Viorica Dancila a anuntat, miercuri, in debutul sedintei de Guvern, ca Executivul va aproba studiul de fundamentare privind constructia si operarea segmentului de autostrada Ploiesti – Comarnic - Brasov, procedurile de atribuire urmand sa inceapa din luna septembrie.
„Astazi aprobam studiul de fundamentare privind constructia si operarea segmentului de autostrada Ploiesti – Comarnic - Brasov, precum si operarea autostrazii Bucuresti - Ploiesti. Studiul de fundamentare a fost intocmit in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta 39 din 2018 privind parteneriatul public privat. Din luna septembrie vor incepe procedurile de atribuire si dialogul competitiv cu investitorii, astfel incat pana la sfarsitul acestui an sa reusim semnarea acestui contract deosebit de important", a anuntat premierul Viorica Dancila, in debutul sedintei de Guvern de miercuri.

Dancila a adaugat ca durata proiectare si de executie este stabilita la maximum 4 ani, cu incepere din anul 2019.

„Autostrada realizeaza legatura Capitalei cu municipiul Brasov, traversand axa turistica Sinaia – Busteni – Azuga - Predeal. Durata de proiectare si de executie este stabilita la maximum 4 ani, cu incepere din anul 2019. Totodata, sunt prevazute si bonificatii din partea statului daca lucrarile de executie se finalizeaza in avans, dar si penalitati pentru o eventuala intarziere. Durata de operare de catre investitorul privat este de 20 de ani. Costurile totale estimate aferente realizarii acestei investitii se ridica la aproximativ 1,36 miliarde euro", a precizat prim-ministrul.

In sedinta din 24 mai, Guvernul a aprobat primul pachet de investitii strategice care vor fi realizate prin parteneriat public privat: Autostrada Ploiesti - Comarnic - Brasov, autostrada Targu Mures - Targu Neamt - Iasi - Ungheni, autostrada Bucuresti - Craiova - Lugoj, Complexul Medical "Carol Davila", care se va construi in zona de nord a Capitalei si va cuprinde Spitalul Republican, precum si proiectul privind operarea de servicii pentru cele 15 spitale din reteaua CFR.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1301 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007388 (s)