News Flash:

ALERTA pe litoral! Poluare cu reziduuri petroliere la Mangalia. O plaja a fost inchisa

28 August 2018
844 Vizualizari | 0 Comentarii
mare

O portiune de plaja din Mangalia a fost poluata cu deseuri petroliere, acestea fiind observate atat in apa marii, cat si pe nisip. Portiunea respectiva de plaja a fost inchisa, fiind stranse12 tone de material poluant in amestec cu nisip.
Potrivit administratorului plajei, Administratia Bazinala de Apa Dobrogea – Litoral (ABADL), angajatii Sistemului de Gospodarire a Apelor Constanta au intervenit in cursul noptii de luni spre marti pentru depoluarea unei portiuni de plaja din statiunea Mangalia, unde a fost semnalata o poluare cu hidrocarburi.

„Angajatii Sistemului de Gospodarire a Apelor Constanta au intervenit in jurul orei 2.00, cu autobasculante si incarcatoare frontale pe o lungime de 250 de metri liniari, de-a lungul liniei tarmului si pe o latime de 40 cm, cu o grosime de 2-3 cm. Pana la ora 7.00, zona de plaja a fost curatata in totalitate, iar astazi (marti - n.r.) angajatii Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea - Litoral au aplicat material absorbant pe linia tarmului pentru curatarea apei de irizatiile de hidrocarburi”, arata reprezentantii ABADL.

In urma interventiei angajatilor Sistemului de Gospodarire a Apelor Constanta au fost stranse aproape 12 tone de material poluant in amestec cu nisip.
Din primele verificari a reiesit ca este o poluare cu hidrocarburi a apei, care a fost adusa la mal de curentii marini, astfel ca nisipul a fost poluat.

In acest sens, au fost luate probe de apa si urmeaza sa se stabileasca natura poluarii.

Portiunea de plaja din Mangalia afectata de poluare a fost inchisa si va fi redeschisa dupa inlaturarea efectelor produse de poluare.

„In continuare, zona unde a fost semnalata poluarea ramane inchisa si este monitorizata in permanenta de reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea – Litoral care conlucreaza cu celelalte institutii specializate, Garda de Mediu, Directia de Sanatate Publica si Autoritatea Navala Romana, pentru a stabili care este sursa poluarii, dar si pentru a redeschide portiunea de plaja in cel mai scurt timp posibil”, sustin sursele citate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007406 (s)