News Flash:

Gara din Timisoara ramane o ruina! Vezi care sunt cauzele

6 Decembrie 2013
1409 Vizualizari | 0 Comentarii
Nu mai este nicio sansa pentru Gara de Nord din Timisoara. Banii pe care ni-i dadea Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare au… expirat. Cu alte cuvinte, Gara de Nord din orasul care se vrea Capitala Culturala Europeana va ramane in stadiul de ‘cloaca’, cu toate ca lucrarile puteau incepe inca din vara acestui an. Trebuia doar refacut proiectul, pe fonduri nationale. opiniatimisoarei.ro a scris in nenumarate randuri despre problema celei mai importante porti de intrare in Timisoara europeana. Anul acesta, in martie, aratam ca BERD ne daduse acceptul sa reluam lucrarile. In instanta, la Curtea de Arbitraj de la Paris, se mai judeca un singur proces, pe pretentii. Adica firma de constructii care se apucase in urma cu cativa ani buni de reabilitare cerea despagubiri. Despagubiri cere si CFR, dar asta nu impiedica nicicum reluarea lucrarilor, cu alta firma. Practic, trebuia facut un alt proiect si reluata licitatia. De asta trebuiau sa se ocupe cei din Bucuresti, de la Compania Caile Ferate Romane. Care insa n-au miscat un deget, iar timpul a expirat. Se pare insa ca Timisoara n-a avut loc in buget, asa ca, acum am pierdut banii de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare. Se stia inca din martie ca, daca nu facem nimic, adio bani!
“In principiu, daca nu facem acum si nu se gaseste o modalitate de a prelungi cumva intelegerea cu BERD, pierdem banii”, spunea directorul Regionalei CFR Timisoara, Mircea Benec, pentru opiniatimisoarei.ro.
Iata ca inevitabilul s-a produs.
“Sunt anumite faze de mutare a procesului in tara, de la Paris, e vorba de plata unor despagubiri, si CFR cere despagubiri. Problema este ca banca n-a mai reinnoit finantarea, a expirat in august. A expirat si autorizatia de constructie de la Primaria Timisoara, se va incerca probabil anul viitor sa se gaseasca alte surse de finantare. Banii erau pe finantari externe, nu se putea trece Gara in bugetul national. Noi nu stim ce va fi, e vorba de bugetul national”, a spus Mircea Benec pentru opiniatimisoarei.ro.
Asadar, am pierdut aproape 2 milioane de euro, promisi de BERD inca din anul 2005. Au trecut 8 ani de cand CFR “se chinuie” sa reabiliteze Gara de Nord din Timisoara, o rusine pentru un oras care aspira la titlul de Capitala Culturala Europeana. Opiniatimisoarei.ro

mircea benec timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009541 (s)