News Flash:

Dosarul permiselor auto: Doi politisti examinatori din Gorj si un instructor auto, retinuti

6 Decembrie 2013
1260 Vizualizari | 0 Comentarii
Doi poliţişti examinatori de la Serviciul Public de Permise Gorj şi un instructor auto au fost reţinuţi, joi, în dosarul eliberării frauduloase de permise auto din Gorj, în care, în noiembrie, au fost arestaţi medici, instructori auto şi administratori ai unor şcoli de şoferi din Târgu Jiu. Poliţiştii examinatori Emil Copiluş şi Cristian Nicu Stroe au fost audiaţi, joi, la sediul Poliţiei Judeţene Gorj şi Biroul Teritorial Târgu Jiu al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorii emiţând ordonanţe de reţinere pe numele celor doi.

Poliţiştii au făcut, joi, percheziţii la locuinţa lui Emil Copiluş, din Târgu Jiu, precum şi la sediul Serviciului Public de Permise al judeţului Gorj, de unde au fost ridicate mai multe documente.

Locuinţa lui Cristian Nicu Stroe a fost percheziţionată în urmă cu aproximativ o lună, când oamenii legii au descins la sediile unor cabinete medicale, ale mai multor şcoli de şoferi, precum şi la biroul informaticianului de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) Gorj. Cristian Nicu Stroe declara după percheziţiile făcute la locuinţa sa că nu este vinovat şi că nu există motive pentru o eventuală reţinere a sa. Joi, după ce a fost reţinut, poliţistul a afirmat că are încredere în Justiţie şi că lasă Justiţia să îşi facă datoria.

Şi Emil Copiluş a spus că speră ca Justiţia să-i dovedească nevinovăţia, precizând că nu a luat bani pentru a elibera permise de conducere.

Cei doi poliţişti examinatori sunt acuzaţi de trafic de influenţă, luare de mită şi primire de foloase necuvenite.

Tot joi, procurorii au audiat şi reţinut un instructor auto, în acelaşi dosar.

La ora transmiterii acestei ştiri, alţi instructori auto din Târgu Jiu se află la sediul DNA - Biroul Teritorial Târgu Jiu, pentru audieri.

Emil Copiluş şi Cristian Nicu Stroe fac parte dintr-o reţea specializată în eliberarea de permise de conducere în schimbul unor sume de bani. În această reţea sunt implicaţi medici, instructori auto şi poliţişti, dar şi administratori ai unor şcoli de şoferi din Târgu Jiu.

Patru dintre membrii reţelei, trei instructori auto, aflaţi în arest, şi administratorul unei şcoli de şoferi, au fost trimişi în judecată de Parchetul General, sub acuzaţia de trafic de influenţă.

Conform rechizitoriului înaintat Tribunalului Gorj, cei patru aranjau examenele cu poliţiştii examinatori, cărora le trimiteau bileţele sau mesaje pe telefon cu numele candidaţilor care plătiseră sau urmau să plătească pentru a trece proba de sală şi pe cea de traseu.

O parte din probele strânse împotriva membrilor grupării se bazează pe interceptări telefonice şi discuţii ambientale, din care reiese, conform rechizitoriului procurorilor, că suspecţii negociau sumele de bani pentru a obţine cât mai mult de la cursanţi. Cei care nu plăteau aveau parte de probe dificile la examen, în timp ce cursanţii care achitau banii ceruţi erau puşi să conducă maşinile pe trasee foarte uşoare şi pentru intervale scurte de timp. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1337 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005378 (s)