News Flash:

Expozitie de fotografii cu bisericile ortodoxe romanesti din Banatul sarbesc

5 Decembrie 2013
1479 Vizualizari | 0 Comentarii
O expoziţie de fotografii cu bisericile ortodoxe româneşti din Banatul sârbesc', realizate de Marius Roşu, a fost vernisată, miercuri, la sediul Palatului Administrativ din Reşiţa. 

Expoziţia lui Marius Roşu, originar din Novi Sad, cuprinde 40 de fotografii cu biserici româneşti, din 40 de localităţi din Banatul sârbesc. 

'Este o expoziţie importantă pentru cei care participă la vernisaj. Oamenii trebuie să ştie de existenţa acestor biserici şi care este situaţia actuală a acestor capodopere. Dacă unele dintre biserici arată bine, altele ar trebui neapărat restaurate. Fotografiile sunt realizate de către Marius Roşu, care este pasionat de fotografiile atipice încă din vremea studenţiei', a declarat Alina Iorga, coordonatorul Departamentului pentru Păstrarea Patrimoniului Cultural al Românilor din Voivodina. 

Manifestarea a fost organizată de Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina, în colaborare cu Consiliul Judeţean Caraş-Severin.

'Organizăm asemenea manifestări cu diferite instituţii din România, din Serbia, Croaţia, din Muntenegru. De exemplu, oamenii noştri de la Institutul de Cultură împreună cu Academiile celor patru ţări au făcut o serie de cercetări, iar rezultatul acestora, pe lângă unele lucrări şi studii, care apar în formă electronică, iar mai apoi în formă scrisă, la Editura Institutului de Cultură al Românilor din Voivodina', a afirmat Costa Roşu, preşedinte onorific al institutului. 

Institutul Cultural al Românilor din Voivodina a fost înfiinţat în urmă cu cinci ani de către Guvernul Voivodinei. 


'Avem o reţea de oameni de ştiinţă foarte bogată. Colaborăm cu specialişti din lumea academică, din Bucureşti, Timişoara, Cluj, iar împreună cu Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Universitatea 'Eftimie Murgu' din Reşiţa organizăm, în mod tradiţional un simpozion ajuns la cea de-a 18-a ediţie şi la care participă cel puţin câte 60 de oameni de cultură', a mai precizat Costa Roşu. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007023 (s)