News Flash:

Luni, 12 iunie, a fost seara premiilor la Timișoara

Galei Premiilor UNITER și-a desemnat câștigătorii

14 Iunie 2023
387 Vizualizari | 0 Comentarii

Pe data de 12 iunie, la Sala Mare a Teatrului Național "Mihai Eminescu" din Timișoara, a avut loc cea de-a 31-a ediție a Galei Premiilor UNITER. Spectacolul a fost regizat de Răzvan Mazilu, iar scenografia a fost realizată de Dragoș Buhagiar. Prezentatorii Galei au fost actorii Lucian Ionescu, Monica Odagiu, Ana Bianca Popescu și Alex Ștefănescu.

Iată câțiva dintre câștigătorii premiilor:

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal: Victor Rebengiuc pentru rolul titular din spectacolul "Tatăl" de Florian Zeller, regizat de Cristi Juncu la Teatrul Bulandra București.

Premiul pentru întreaga activitate actriță: Ida Jarcsek-Gaza.

Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal: Costinela Ungureanu pentru rolul Ellida Wangel din spectacolul "Femeia mării" de Henrik Ibsen, regizat de Andri Zholdak la Teatrul Național "Marin Sorescu" Craiova.

Premiul special pentru contribuția remarcabilă la viața multiculturală a Timișoarei: Teatrul Național "Mihai Eminescu" Timișoara, Teatrul Maghiar de Stat "Csiky Gergely" Timișoara, Teatrul German de Stat, Teatrul pentru Copii și Tineret "Merlin" Timișoara.

Premiul de Excelență "Ion Caramitru": Festivalul Internațional de Teatru Interferențe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj.

Premiul special acordat Televiziunii Române pentru parteneriatul strategic de 30 de ani.

Premiul pentru cel mai bun debut: Theodor Cristian Niculae pentru scenografia spectacolului "Seaside Stories" de Marius Chivu, Lavinica Mitu, Dan Alexe, Simona Goșu, Tudor Ganea, Nicoleta Dabija, regizat de Radu Afrim la Teatrul de Stat Constanța.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar: Dan Pughineanu pentru rolul Marlene din spectacolul "Opera de trei parale", regizat de Răzvan Mazilu la Teatrul Excelsior București.

Premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar: Cendana Trifan pentru rolul Fiica din spectacolul "Mamă" de Marta Barceló, regizat de Mariana Cămărășan la Teatrul Național "Radu Stanca" Sibiu.

Premiul pentru întreaga activitate scenografie: Carmencita Brojboiu.

Premiul pentru cel mai bun text dramatic românesc montat în premieră absolută: "IERBAR", scenariul și regia Radu Afrim, după texte de Simona Popescu la Teatrul Național Târgu Mureș - Compania "Liviu Rebreanu".

Premiul pentru cea mai bună scenografie: Oana Micu pentru scenografia spectacolului "Blasted" de Sarah Kane, regizat de Bobi Pricop la Teatrul "Andrei Mureșanu" din Sfântu Gheorghe.

Premiul special pentru creativitate și rezistență în teatrul independent: AUĂLEU.

Premiul pentru cel mai bun critic de teatru "George Banu": Alina Epîngeac.

Premiul pentru întreaga activitate critică de teatru: Doru Mareș.

Premiul pentru cel mai bun spectacol de teatru radiofonic: "Spărgătorul de nuci și regele șoarecilor" de Ernst Theodor Amadeus Hoffmann, dramatizare și regie artistică Diana Mihailopol, la Societatea Română de Radiodifuziune.

Premiul pentru întreaga activitate regie: László Bocsárdi.

În plus, au fost acordate și alte premii, iar prezentarea premiilor și anunțarea câștigătorilor au fost realizate de diverse personalități din lumea teatrului.

Juriile Galei au fost compuse din critici de teatru, regizori, actori și scenografi de renume, care au avut rolul de a nominaliza și de a decide câștigătorii premiilor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1282 (s) | 32 queries | Mysql time :0.014036 (s)