News Flash:

Manifestare culturală la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara

În perioada 17 și 18 iunie 2023, are loc o nouă ediție a Festivalului Etniilor

8 Iunie 2023
570 Vizualizari | 0 Comentarii


Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, în colaborare cu Muzeul Satului Bănățean și cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Timiș prin Programul Național "Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023", organizează cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Etniilor. Evenimentul va avea loc pe 17 și 18 iunie 2023, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, situat pe strada Avram Imbroane, nr.1.

Festivalul Etniilor este o celebrare a diversității culturale și a tradițiilor Banatului. Participanții, printre care se numără sârbi, bulgari, evrei, maghiari, rromi, ucraineni, slovaci, germani și macedoneni, vor reînvia atmosfera autentică a Banatului de altădată. Festivalul va oferi două zile de folclor românesc autentic și al etniilor bănățene, cu prezentarea costumelor tradiționale frumos conservate și restaurate, bucurie și ospitalitate, evidențiind multiculturalitatea și convivialitatea specifică zonei bănățene.

Programul Festivalului Etniilor va debuta sâmbătă, 17 iunie 2023, la ora 18:00, cu o paradă a diferitelor etnii precum germanii, ucrainenii, sârbii, aromânii și rromii, urmată de un spectacol de muzică și dansuri care reflectă identitatea multiculturală a Timișoarei, un oraș cu tradiții cosmopolite.

Din Republica Moldova, Ansamblul Folcloric din Nisporeni va fi prezent ca invitat special.

Artistul special invitat în această seară este trupa Damian&Brothers. Damian Drăghici, un cunoscut compozitor și interpret, are o carieră muzicală națională și internațională remarcabilă. A colaborat cu artiști precum Joe Cocker, James Brown, Cindy Lauper și Shaggy, participând la turneul european "Night of the Proms Tour" în 2004 și 2006. În 2006, a susținut un concert alături de Nigel Kennedy, intitulat "Classical meets Jazz", în Piața Constituției din București. Din 2006, Damian este liderul proiectului Damian&Brothers, cu care a lansat două albume, "Magdalena" și "Romaniac", și a susținut peste 600 de concerte. Muzica trupei Damian&Brothers îmbină stiluri muzicale diverse și transmit un mesaj puternic împotriva discriminării etnice.

Festivalul Etniilor va continua duminică, 18 iunie 2023, la ora 18:00, cu parada etniilor bulgară, maghiară, evreiască și slovacă, urmată de un spectacol plin de culoare și pasiune dedicat muzicii și dansurilor tradiționale.

Pe scenă vor evolua Ansamblul Profesionist Banatul și invitații săi: Zorica Savu, Ghiță Călțun Brancu și Ciprian Roman.

De asemenea, formația Teo & Teo Band, coordonată de Teo Catarov și apreciată în întreg Banatul, va susține un recital. Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, sub conducerea dirijorului Sebastian Roșca, va asigura acompaniamentul muzical, iar coregrafia spectacolului poartă semnătura maeștrilor Brândușa și Nicolae Stănescu. Prezentarea va fi realizată de Felicia Stoian.

Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Timiș prin Programul Cultural al Candidaturii Programului Național "Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023".

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1289 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008696 (s)