News Flash:

Furtuna a facut ravagii la Arad: Gospodarii si drumuri au fost inundate, iar o masina a fost luata de viitura si aruncata intr-un sant

18 Iulie 2018
747 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatii nadas

Mai multe gospodarii si drumuri au fost inundate, iar o masina a fost luata de viitura si aruncata intr-un sant, in urma furtunii de marti seara, din judetul Arad. Pe DN 7 au cazut aluviuni si se circula restrictionat, pe un sens, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad, George Plesca, mai multe localitati din judet sunt afectate de inundatii, in urma ploilor torentiale. Cea mai grava situatie s-a produs in satul Belotint, din comuna Conop, unde o masina aflata in mers a fost luata de viitura.

”O masina a fost luata de viitura, in localitatea Belotint. Persoana a iesit din masina, a si sunat la 112. A fost recuperata de echipajul care a fost trimis in zona. Masina era in mers, viitura a venit de pe dealuri. Avem 17 pompieri care intervin cu motopompe, autospeciale, camioane”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, George Plesca, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad.
In urma furtunii, Drumul National 7 a fost blocat din cauza aluviunilor, iar la ora transmiterii acestei stiri se circula pe un sens.

”Pe Drumul National 7 se circula pe un sens, drumul national fiind blocat de aluviuni venite de pe deal si resturi de material lemnos. A fost blocat total aproximativ o ora. S-a reusit deblocarea unui sens de mers. Au intervenit pompierii, cei de la Drumuri Nationale, Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta din comuna Conop. Ne-au ajutat si cei de la Ocolul Silvic, cu un buldoexcavator. Au mai fost probleme in doua sate din comuna, Belotint si Chelmac, acolo sunt niste curti inundate”, a mai spus George Plesca.

Pompierii intervin, marti, si in satul Lalasint, unde sapte gospodarii au fost inundate.

Pana la ora 20.00, localitatile Halmagiu, Varfurile, Halmagel, din judetul Arad, sunt sub avertizare cod galben, fiind anuntate averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si conditii de grindina.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006633 (s)