News Flash:

DEFINITIVAT 2018: Aproape 9.000 de candidati sustin proba scrisa a examenului national de definitivare

18 Iulie 2018
799 Vizualizari | 0 Comentarii
definitivat

DEFINITIVAT 2018. Aproape 9.000 de candidati vor sustine, miercuri, proba scrisa a examenului national de definitivare in invatamant, la una din cele 98 de probe de examen. Rezultatele finale vor fi afisate pe 27 iulie, la centrele de examen si pe site-ul definitivat.edu.ro, anunta Ministerul Educatiei Nationale.
Ministerul Educatiei Nationale anunta ca in acest an numarul candidatilor inscrisi la examenul national de definitivare in invatamant este cu peste 2.500 mai mare decat in 2017.

“Dintre cei 9.475 de candidati inscrisi la inceputul anului scolar, au fost admisi la proba scrisa 8.920 de candidati care au indeplinit cumulativ urmatoarele conditii: efectuarea unui stagiu de predare in specialitate de cel putin un an, calificativul pentru anul scolar in curs „Bine” sau „Foarte bine”, media aritmetica a notelor obtinute la cele doua inspectii la clasa si la evaluarea portofoliului profesional - minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective. Comparativ cu sesiunea de anul trecut, organizata in luna aprilie, se constata un plus de peste 2.500 de candidati inscrisi”, se arata intr-un comunicat de presa trimis de Ministerul Educatiei Nationale.

Candidatii vor avea acces in salile de examen cel mai devreme la ora 8:00 si cel mai tarziu la ora 8:45, in baza unui act de identitate/pasaport valabil.
Dupa primirea subiectelor, durata de redactare a lucrarilor este de patru ore, timp ce poate fi depasit doar in cazul candidatilor cu cerinte speciale, care au solicitat acest lucru.

MEN informeaza ca s-a inregistrat un numar mare de candidati inscrisi pentru invatamant prescolar in limba romana - 2.253, invatamant primar in limba romana - 1.534, educatie fizica si sport - 887, limba si literatura romana - 525 si limba si literatura engleza -511.

Subiectele si baremele de evaluare vor fi afisate, dupa sustinerea probei scrise, pe site-ul subiecte.edu.ro la ora 16:00. De asemenea, acestea vor fi afisate si la avizierele centrelor de examen.

Lucrarile scrise vor fi evaluate in 6 centre organizate la nivel national, anume la nivelul inspectoratelor scolare din judetele Alba, Bihor, Brasov, Iasi, Prahova si din Municipiul Bucuresti.

Nota la proba scrisa are o pondere de 70% in calculul mediei finale, care trebuie sa fie cel putin 8 pentru promovarea examenului.

Primele rezultate vor fi afisate in data de 24 iulie la centrele de examen si pe site-ul: definitivat.edu.ro. Conform calendarului aprobat de MEN, contestatiile se vor depune in zilele de 24 iulie, dupa afisarea rezultatelor, si 25 iulie, pana la ora 14:00.

Rezultatele finale vor fi afisate la centrele de examen si pe site-ul definitivat.edu.ro in data de 27 iulie 2018.

Cadrele didactice promovate dobandesc dreptul de practica in invatamantul preuniversitar. Prin dobandirea definitivarii in invatamant, cadrul didactic depaseste stadiul de debutant si poate intra pe o ruta de profesionalizare ascendenta, avand dreptul de a deveni titular in sistemul de invatamant preuniversitar si de a participa ulterior la sustinerea examenelor pentru obtinerea gradelor didactice.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006417 (s)