News Flash:

Premierul Dancila, convocat la Cotroceni, in contextul zvonurilor privind OUG pentru gratiere si amnistie

17 Iulie 2018
751 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis4

Presedintele Klaus Iohannis a invitat-o, miercuri dimineata, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Viorica Dancila, a anuntat Administratia Prezidentiala. Intalnirea vine in contextul in care in spatiul public au aparut informatii ca Executivul vrea sa adopte o OUG pentru gratiere si amnistie.
Executivul ar putea fi convocat, joi, intr-o noua sedinta la Palatul Victoria, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX. Guvernul are programata marti o intrunire, de la ora 14.00. Informatii au aparut in spatiul public potrivit carora Guvernul ar vrea o OUG pentru pentru gratiere si amnistie.

Ar fi ultima saptamana in care Cabinetul Dancila ar putea emite ordonante de urgenta, joi fiind ultima zi a sesiunii extraordinare, nemaifiind necesara convocarea Parlamentului pentru o adoptare ulterioara.

Reamintim ca presedintele Klaus Iohannis a convocat-o, pe prim-ministrul Viorica Dancila miercuri dimineata, pentru discutii la Palatul Cotroceni, a informat Adminsitratia Prezidentiala.


Liderii coalitiei PSD-ALDE, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, au negat informatiile potrivit carora Executivul ar avea intentia adoptarii unei astfel de ordonante de urgenta.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a negat, luni, ca Executivul ar intentiona sa adopte in sedinta de marti o ordonanta de urgenta privind amnistia si gratierea, el afirmand ca, intr-o discutie, premierul Viorica Dancila si ministrul Justitiei, Tudorel Toader, au infirmat zvonurile in acest sens.

"I-am intrebat pe doamna premier si pe domnul ministru al Justitiei daca exista vreo intentie de adoptare a unei OUG de gratiere pentru sedinta de Guvern de maine (marti - n.r.). Amandoi au infirmat aceste zvonuri aparute in spatiul public", se arata in mesajul transmis de Liviu Dragnea Digi24.

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, luni, ca nu a discutat cu Liviu Dragnea, in cadrul intalnirii de la Parlament, despre ordonanta de urgenta privind amnistia si gratierea, despre care unii spun ca ar urma sa fie data pentru liderul PSD, dar ca ”din cauza lui Dragnea” nu trebuie lasati sa sufere oameni nevinovati. Presedintele Senatului a adaugat ca o astfel de masura trebuie analizata daca este oportuna sau nu.

"Nu s-a discutat subiectul (unei ordonante de urgenta privind amnistia si gratierea - n.r.). Cred ca a fost aruncat in presa pe anumite canale, nu e prima oara cand se intampla si atunci vad ca foarte multi musca la subiect si subiectul se umfla. Am fost si astazi intrebat dar nu am facut declaratii publice pentru ca eram imbracat nepotrivit. E un subiect care ii pasioneaza pe foarte multi. Sa nu credeti cumva ca vreau sa inchid subiectul. Nu vreau sa credeti ca mi-e teama sau ma jenez sa discut acest subiect. Primul lucru pe care vreau sa il remarc este cel ca aceasta idee a unei amnistii si a unei gratierii nu ar fi de neconceput. S-a mai facut in Romania, ultima data cu foarte multi ani in urma”, a declarat Calin Popescu Tariceanu la TVR.

 
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1276 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006043 (s)