News Flash:

Fregata Regina Maria revine luni din misiunea internationala desfasurata in Marea Mediterana

1 Noiembrie 2013
1383 Vizualizari | 0 Comentarii
Fregata Regina Maria
Statul Major al Forţelor Navale (SMFN) organizează luni, la baza navală din Portul Constanţa, o ceremonie prilejuită de revenirea în ţară a fregatei 'Regina Maria' din misiunea internaţională desfăşurată în Marea Mediterană, sub conducerea NATO.

Potrivit ofiţerului de presă al SMFN, lt. col. Corneliu Pavel, misiunea fregatei româneşti, derulată în cadrul Operaţiunii 'Active Endeavour', s-a desfăşurat timp de o lună, perioadă în care a parcurs peste 5.700 de mile marine, în mai mult de 600 ore de marş.

Pe parcursul misiunii, echipajul navei a monitorizat aproximativ 200 de nave comerciale din zona de patrulare, interogând peste 80 dintre acestea, cu sprijinul piloţilor marinari care au efectuat peste 30 ore de zbor în cadrul misiunilor de supraveghere aeriană.

Operaţiunea 'Active Endeavour' a fost lansată în anul 2001, ca răspuns imediat al NATO la atacurile teroriste împotriva SUA din 11 septembrie, în cadrul acesteia navele militare ale Alianţei patrulând în Marea Mediterană pentru a monitoriza transporturile de mărfuri şi pentru a descuraja activităţile teroriste şi traficul ilegal.

Forţele Navale Române participă la Operaţiunea 'Active Endeavour' începând din 2005, contribuind activ la îndeplinirea angajamentelor asumate de ţara noastră în cadrul sistemului de securitate internaţională. AGERPRES

nato
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1467 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005504 (s)