News Flash:

Show cu CIORI si ARTIFICII deasupra Timisoarei!

1 Noiembrie 2013
1847 Vizualizari | 0 Comentarii

Municipalitatea timişoreană duce o luptă grea de combatere a ciorilor. Nesuferitele păsări bantuie în fiecare seară cerul Timişoarei, ba chiar au pus stăpanire pe Parcul Catedralei. Dacă vanarea ciorilor ridică probleme de ordin legal, reprezentanţii primăriei apelează la alte soluţii.

Zilele trecute, pentru a determina ciorile să plece, au fost folosite aparate cu ultrasunete şi aparate care simulează sunetele scoase de diverse păsări de pradă. Demersurile au rămas fără rezultat, ciorile revenind la cuiburile lor în scurt timp. Doar distrugerea cuiburilor pare să producă un oarecare efect.

„Nu s-a găsit încă o soluţie care să se fi dovedit eficientă. Aşa cum eu m-am aşteptat, instalaţia cu ultrasunete nu a produs efecte mulţumitoare. Ciorile au fost agitate de un simulator de păsări de pradă, numai că, după ce nu s-au mai produs sunetele respective, s-au întors. De efect a fost distrugerea cuiburilor şi va trebui să fie o permanenţă acest lucru. Trebuie să încercăm mai departe să le speriem în fel şi chip. Multă lume a relatat că a fost ideea mea să le dăm ciorilor anticoncepţionale. Eu doar v-am relatat ce idei năstruşnice există. Nu am fost eu generatorul acestei idei. Este o sugestie făcută pe Facebook”, a declarat Robu.

Cea mai nouă idee în domeniu a fost prezentată de primarul Nicolae Robu joi, 31 octombrie. Conform edilului, în zona centrală se vor lansa artificii pentru a speria definitiv ciorile. Primarul este gata să-şi asume ridicolul situaţiei, de dragul de a elibera centrul Timişoarei de păsările nedorite.

„Vom mai face ceva acolo, ceva mai inedit: focuri de artificii. E ca simularea de focuri de armă, dar are în plus efectele luminoase care s-ar putea să le sperie. Va fi un foc de artificii de înălţime mai joasă. Scopul nu este să producă efecte spectaculoase. Scopul este ca efectele luminoase să fie cat mai vizibile pentru ciori, încat să le sperie cat mai tare. Nu ştiu dacă a mai încercat cineva asta. Imi doresc să încercăm tot ce ne este la îndemană. A fost ideea mea. Sigur că ne distrăm, pentru că e de ras că a trebuit să ajungem să ducem un război cu ciorile, dar asta e Timişoara de astăzi. Nu avem decat două alternative: să convieţuim cu ele şi să le lăsăm să ne agreseze în continuare, să ne mai ia şi alte zone ale oraşului, pentru că acel parc deja a fost acaparat de ciori, sau să pornim acest război cu ciorile, oricat ar fi de ridicol. Trebuie să încercăm toate posibilităţile pe care ni-l permite legea. Pană la urmă, nu este important decat să scăpăm de ele. In rest, sigur, ne putem distra”, a mai declarat primarul.

 


parcul catedralei vanarea ciorilor declarat robu declarat primarul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1399 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005189 (s)