News Flash:

Consilierii locali au votat pentru preluarea unei cote din actiunile Aeroportului Traian Vuia din Timisoara

1 Noiembrie 2013
1326 Vizualizari | 0 Comentarii
Consilierii municipali timişoreni au votat, joi, proiectul care va permite municipalităţii să preia o parte din acţiunile Aeroportului Internaţional 'Traian Vuia' de la Ministerul Transporturilor.

O hotărâre similară a fost adoptată în urmă cu o zi de consilierii judeţeni timişeni, care au stabilit preluarea a 80% din acţiunile Aeroportului, restul de 20% rămânând Fondului Proprietăţii.

Primarul Nicolae Robu a argumentat că Primăria Timişoarei are capacitate şi forţă mai mare decât Consiliul Judeţean să se îngrijească de aeroport, că poate gira pentru credite şi poate asigura finanţare în rularea unor proiecte.

'Cota parte nu este negociată, dar eu am pus în discuţie inclusiv un minim, însă nu avem susţinere politică, pentru că nu a fost timp pentru a negocia. Ca să putem trece hotărârea aceasta, trebuie să mergem pe o formulă generică şi pe încredere, aşa cum am convenit. Cred că este în interesul tuturor să aducem aeroportul în proprietatea noastră', a spus primarul Nicolae Robu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a subliniat că s-a votat cesionarea unor acţiuni ale SN Aeroportul Timişoara în încercarea de a-l transforma în aeroport regional cu beneficii avantajoase, către Consiliul Judeţean Timiş.

'Nu se pune problema ca venirea acestor acţiuni să le considerăm pradă de război. Ne dorim ca, după preluare, să găsim o formulă prin care să fim împreună cu Consiliul Local Timişoara', a declarat Bojin.

După votul de astăzi al aleşilor locali, ar fi posibil ca municipalitatea şi CJ Timiş să îşi împartă în mod egal pachetul de acţiuni de 80%. =

ministerul transporturilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1775 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005238 (s)