News Flash:

Formularul 600 I Misa: Ne gandim sa nu mai fie necesara depunerea Declaratiei 600 si plata sa se faca pe baza de CNP

23 Ianuarie 2018
1015 Vizualizari | 0 Comentarii
finante1

Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a declarat marti, la Senat, ca regimul declararii veniturilor din activitati independente ar putea fi schimbat astfel incat sa nu mai fie necesara depunerea Declaratiei (Formularului) 600, iar plata contributiilor sociale aferente sa se faca pe baza de CNP.
„Ne gandim la posibilitatea ca persoanele vizate sa nu mai depuna Declaratia 600 si plata sa se faca pe baza de CNP (n.n.- Cod Numeric Personal)”, a spus Ionut Misa, intrebat cum va rezolva problemele legate de depunerea Formularului 600. Ionut Misa participa la o audiere, la Comisia Economica a Senatului, pe tema regimului fiscal si a Formularului 600, convocata de presedintele Comisiei, senatorul PNL Daniel Zamfir.

Ministrul Finantelor a mai spus ca „luam in calcul posibilitatea regularizarii acestei Declaratii” si, de asemenea, „vom introduce prevederi tranzitorii pentru cei care deja au depus Declaratia 600”.

Ionut Misa a dat de inteles si ca s-ar putea reveni la regimul retinerii la sursa si a platii de catre angajator a contributiilor aferente veniturilor din activitati independente.
„La categoriile profesionale unde se poate realiza stopajul la sursa, luam in calcul revenirea la acest sistem, iar unde nu se poate - sa mergem pe varianta declararii”, a spus ministrul Finantelor. In noile conditii de declarare, contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente trebuie sa-si declare aceste venituri si sa efectueze personal acele plati, trimestrial.

Termenele de plata sunt 25 martie pentru contributiile aferente veniturilor realizate in trimestrul I, apoi 25 iunie pentru contributiile aferente veniturilor realizate in trimestrul II, 25 septembrie pentru contributiile aferente veniturilor realizate in trimestrul III si 25 decembrie pentru contributiile aferente veniturilor realizate in trimestrul IV.

Pe site-ul Ministerului Finantelor a fost publicat un proiect de Ordonanta de Urgenta a Guvernului prin care termenul de depunere a Formularului 600, care fusese 31 ianuarie, se proroga pana la data de 1 martie 2018.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, luni, ca a solicitat ca in urmatoarea sedinta de Guvern sa se adopte o ordonanta pentru amanarea termenului de depunere pana la 1 martie pentru declaratia 600, „pentru a le da posibilitatea sa mearga pana la eliminarea Declaratiei 600”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1220 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006653 (s)