News Flash:

Primarul Nicolae Robu ii cheama in strada pe timisoreni

23 Ianuarie 2018
1047 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu3

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, considera ca, in cazul in care guvernul nu va face corectiile necesare pentru a acoperi pierderile la bugetul municipiului cauzate de aplicarea noului Cod fiscal, timisorenii ar trebui sa iasa in strada, la "un mare miting". 

''Asa cum am anuntat in numeroasele mele luari de pozitie fata de scaderea bugetelor locale ale oraselor-locomotiva ale societatii romanesti urmare a noului Cod fiscal, Timisoara ar putea avea, in acest an si in urmatorii, un buget anual cu 33 de milioane euro mai mic decat in anii trecuti. Asta, daca Guvernul nu-si onoreaza promisiunile ca va compensa aceasta scadere'', declara, luni, primarul Nicolae Robu, pe pagina sa de Facebook. 

Edilul precizeaza ca "momentul adevarului" va fi in 9 sau 10 februarie, cand administratia publica locala va incasa primele cote defalcate din impozitul pe venit, dupa adoptarea noului Cod fiscal si cand se va vedea daca se va face compensatia promisa de guvern sau nu. 

''Daca nu se va face corectia, atunci, pentru Timisoara, va fi un adevarat dezastru. Iar in fata unei asemenea situatii, noi, timisorenii, va trebui sa facem un mare miting, cel mai mare, consider eu, pe care l-am facut vreodata. Pentru ca niciodata nu ni s-a mai facut o nedreptate de o asemenea anvergura, niciodata n-am mai fost supusi la un asemenea jaf!'', spune Nicolae Robu. 

El le mai solicita timisorenilor un ''like'' daca agreeaza propunerea sa, iar daca nu sunt de acord, sa posteze textul ''Nu ne pasa ca ni se iau banii! Stie PSD ce sa faca cu ei!''. 

Primaria Timisoarei are un portofoliu cu 13 proiecte prioritare majore, pe care intentioneaza sa le implementeze pana in 2020, iar pentru aceasta, Nicolae Robu sustine ca este pregatit sa angajeze municipalitatea intr-un credit a carui valoare nu este inca precizata. 

''Gradul de indatorare a Primariei Municipiului Timisoara este foarte scazut, de circa 8%, asa ca am mai putea angaja un credit pentru realizarea proiectelor'', a spus recent primarul. 

Potrivit edilului, Timisoara a parcurs toate etapele necesare pentru a accesa fonduri europene pe Axa 4 a POR, valoarea totala alocata Timisoarei fiind de 53,33 milioane de euro. 

Cele 13 proiecte vizeaza, intre altele, reabilitarea liniilor de tramvai si modernizarea tramelor stradale pe Calea Bogdanestilor; innoirea flotei de tramvaie si modernizarea depoului Dambovita (inclusiv spalatorie ecologica pentru mijloace de transport public); amenajarea unei retele regionale de piste de biciclete; realizarea pasajului Solventul, transformarea zonei degradate Padurea Verde in padure - parc sau urbanizarea cartierelor periferice. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1364 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006219 (s)