News Flash:

Protest al angajatilor regiei de transport Timisoara

23 Ianuarie 2018
958 Vizualizari | 0 Comentarii
tramvai1

 Circa douazeci de angajati ai regiei locale de transport in comun au protestat luni in fata Primariei Municipiului Timisoara, cerand sa li se achite restantele salariale pe luna decembrie 2017, si i-au adresat primarului Nicolae Robu o petitie in acest sens. 

Ei au spus ca, in cazul in care banii nu le vor intra pe card in cel mai scurt timp, vatmanii si soferii vor refuza sa mai iasa pe traseu. 

Primarul Nicolae Robu le-a promis reprezentantilor sindicalistilor din transportul public care i-au inaintat petitia ca "restanta de circa 2 milioane de lei va fi virata in cuantumuri de 200.000 - 300.000 de lei zilnic, astfel ca pana cel tarziu saptamana viitoare vor fi achitate toate restantele". 

Numarul salariatilor din serviciul public de transport in comun care asteapta banii la zi ajunge la circa 1.200 de soferi, vatmani si personal auxiliar angajat. 

Saptamana trecuta, Nicolae Robu declara ca este nemultumit de faptul ca incasarile la bugetul local, de la inceputul anului 2018, sunt mai mici decat in anii precedenti, in timp ce primaria are de achitat restante salariale. 

"Avem incasari foarte mici, de 200.000 - 300.000 de lei pe zi, ma asteptam sa fie mai mult. (...). Toti cei care au efectuat lucrari si servicii la Primaria Timisoara isi vor primi in curand platile la zi", a afirmat vineri, intr-o conferinta de presa, Nicolae Robu. 

Potrivit edilului, restantele se datoreaza faptului ca in conturile primariei au intrat pana la data de 10 decembrie 2017 cu 7 milioane de lei mai putin decat trebuia, iar prioritatile s-au indreptat spre platile la Eon Gaz pentru a se asigura incalzirea timisorenilor racordati la sistemul centralizat de caldura. 

Robu a mai afirmat ca la Societatea de Transport Public Timisoara este o situatie si mai dificila, intrucat de la fosta administratie au ramas datorii de 68 de milioane de lei, iar administratia actuala achita lunar 1,2 milioane de lei, altfel riscandu-se ajungerea la executare silita. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008666 (s)