News Flash:

Finantare de la Consiliul Judetean pentru două camine de batrani

6 Februarie 2014
3827 Vizualizari | 0 Comentarii
Consiliul Judeţean Timiş a alocat fonduri pentru două cămine de bătrani din județul Timiş. Este vorba despre Centrul pentru varstnici din Comloşu Mare, care a primit un milion de lei şi căminul din Jimbolia, pentru care a fost alocată suma de opt sute de mii de lei.
Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, cele două cămine de bătrani nu puteau funcţiona doar cu finanţare de la bugetul local.
Aproximativ 90 de bătrani din tot județul Timiș sunt găzduiți de centrul din Comloşu Mare, iar fiecare are propria cameră. Căminul are cantină, clădire administrativă şi centrală pe combustibil solid. La Centrul din Jimbolia sunt 60 de varstnici. 
Conform datelor Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Timiş, în prezent funcţionează în sistem public, ca furnizori acreditaţi pentru servicii rezidenţiale pentru persoane varstnice Căminul pentru Persoane Varstnice (situate pe str. I. Klein) cu 84 de locuri, Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară Lugoj – Cămin pentru Persoane Varstnice cu 20 de locuri, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului cu trei centre de îngrijire la Ciacova, acestea avand 110, 45 şi 50 de locuri.
In sistem privat, există Arhiepiscopia Timişoara (în curs de acreditare) cu 12 locuri, Serviciul de Ajutor Maltez cu 20 de locuri, Uniunea Adam Muller Guttenbrunn cu două cămine, unul în Timişoara de 80 de locuri şi unul în Bacova de 17 locuri, Asociaţia Gerro de la Buziaş – cu 25 de locuri, Asociaţia Aniteheim Lugoj  – cu 16 locuri, Asociaţia Caritas Banat Sanctus Gerhardus Ciacova cu 50 de locuri, Asociaţia Fabian (Timişoara) cu 40 de locuri, Federaţia Caritas a Diecezei Timişoara cu două centre, unul de 10 locuri şi altul de 12 locuri. Pentrutimisoara.ro

jimbolia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0996 (s) | 33 queries | Mysql time :0.042946 (s)