News Flash:

Festivalul studentesc UNIFEST, deschis cu un flashmob in Piata Universitatii

4 Noiembrie 2013
1390 Vizualizari | 0 Comentarii

UNIFEST, cel mai mare festival studențesc din Romania, organizat de Uniunea Studenților din Romania (USR), s-a deschis luni cu un flashmob în Piața Universității.

"Deschiderea a fost în Piața Universității, i-am adus pe colegii de la Conservator. Am făcut o mică regie din care să reiasă că artiștii vin din randul studenților și că, așa cum din grupurile noastre s-a desprins cate un suflător și a cantat în mijlocul nostru, așa putem să promovăm și noi adevăratele valori încă de pe băncile facultății", a afirmat președintele USR, Loredana Urzică.

Potrivit acesteia, UNIFEST, aflat la cea de-a XII-ea ediție, cuprinde preponderent evenimente culturale și principala activitate este facilitarea accesului gratuit studenților, pe baza carnetului de student, la operă, operetă, teatru, ateneu și muzee, dar în același timp sunt organizate și traininguri, conferințe, dezbateri, donare de sange, care a început luni și va dura pană vineri, concurs de miss, concursuri sportive etc.

Festivalul se desfășoară pană pe 14 noiembrie în 18 centre universitare, inclusiv în București, a precizat Urzică.

Vor urma zece zile de promovare a culturii prin artă, muzică, sport și educație nonformală. In acest sens, UNIFEST facilitează accesul liber al studenților la piese de teatru, muzee, concerte, seri de folk și poezie, oferindu-le 30 000 de bilete gratuite, dar și traininguri dedicate dezvoltării personale.
 

"Este un proiect care a fost depus acum cateva luni de zile la minister. Avem o contribuție financiară la acest proiect cam de 300.000 de lei. Ministerul Tineretului și Sportului este un partener de tradiție al acestui eveniment, care a fost inițiat de domnul ministru Nicolae Bănicioiu, atunci cand era liderul USR. In esență, e un eveniment care produce cultură și educație non-formală, este unul din pilonii strategiei pe care noi tocmai ce o lansăm în aceste zile și, pe acest pilon, mii de tineri vor putea participa la evenimente culturale, artistice, care nu sunt create special pentru ei, dar sunt încurajate, gratuite, oferite de către partenerii de cultură și artă", a declarat, pentru AGERPRES, Cristian Cosmin, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului.

Conform datelor furnizate de Loredana Urzică, USR reunește 87 de organizații studențești, cu un total de 250.000 de membri, din 17 centre universitare.


unifest acesteia unifest
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1341 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005354 (s)