News Flash:

Fasolea verde, LEGUMA-MINUNE cu proprietati incredibile!

30 Iunie 2016
15849 Vizualizari | 0 Comentarii
fasole verde
Mai ales in zilele caniculare, fasolea verde este tonic excelent pentru organism. Aceasta leguma este inzestrata cu proprietati terapeutice remarcabile, iar nutritionistii europeni o compara cu o farmacie foarte bine aprovizionata cu ”tonice” naturale. In compozitia sa, fasolea verde detine rezerve de vitamine (C, B1, B2, B3, B6,B9), minerale ( magneziu, potasiu, nichel, litiu, cobalt, crom, fier ), triptofan si de aminoacizi
„Referindu-ne la aceasta leguma valoroasa , trebuie sa amintim puterea hipoglicemianta a pastailor sale, denumita din acest motiv si „mancator de zahar”. In aceasta privinta, fasolea verde impiedica absorbtia zaharului , fiind o sursa de proteine fara grasimi. Mai mult, putine persoane stiu ca leguma aceasta este un remediu deosebit de important intr-o serie de boli: diabet, afectiuni renale, cardiovasculare, pulmonare, oculare, cistite, fiind de un real folos si persoanelor care se afla in convalescenta”, precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie si nutritie, in studiul:”Legumele care ne prelungesc viata”.
Fasolea verde combate deficitul de fier
Persoanele care manifesta un deficit de fier trebuie sa consume fasole verde mai des, sub forma de salata, deoarece contine de doua ori mai mult fier decat spanacul. Denumita si „carnea saracului”, fasolea verde este o sursa valoroasa de proteine asemanatoare cu lintea.
Este indicata in curele de slabire
Deoarece are un continut redus de calorii (43 / la 125gr), fasolea verde este un aliment de baza in curele de slabit. Totodata, preparatele din fasole verde au efect diuretic, favorizand eliminarea apei din organism.
Este o sursa valoroasa de magneziu
Ca si bananele, aceasta leguma are un continut bogat de magneziu (28 mg/100 g), un important factor care intervine in mentinerea echilibrului psihic. De fapt, magneziul din compozitia acestui soi de fasole are un rol antidepresiv. In acelasi timp, vitamina B1, continuta de fasolea verde, contribuie la buna functionare a celulei nervoase.
Fasolea verde este dusmanul osteoporozei
Studiile recente realizate in Marea Britanie arata ca vitaminele B5, B6 si P, regasite in compozitia acestei legume , impiedica pierderile de calciu din oase, combatand astfel osteoporoza. Si specialistii de la Academia Romana, Sectia Medicala, au ajuns la o concluzie asemanatoare; astfel ca cercetarile efectuate in acest sens au dovedit ca la 80% dintre persoanele care au consumat multa fasole in tinerete si la varste adulte, riscul de osteoporoza sau de alte boli cauzate de lipsa de calciu, de potasiu si de fier este foarte mic.

fasolea verde
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005397 (s)