News Flash:

Facebook si-ar putea pierde 80 la suta din utilizatori pana in 2017 (studiu)

23 Ianuarie 2014
1157 Vizualizari | 0 Comentarii
Facebook și-ar putea pierde 80% din utilizatori până în 2017, susține un studiu realizat de doi doctoranzi de la Universitatea americană Princeton, care utilizează un model epidemiologic pentru a estima evoluția rețelelor de socializare, relatează AFP. Pe baza dezvoltării, apoi declinului rețelei de socializare MySpace, precursorul lui Facebook, cei doi doctoranzi în inginerie mecanică și aerospațială afirmă în studiul lor, publicat pe internet, că cea mai importantă rețea de socializare din lume, care numără peste 1,1 miliarde de utilizatori și va împlini luna viitoare zece ani de existență, se îndreaptă către o cădere brutală.

'S-a arătat că ideile, la fel ca bolile, se propagă în mod infecțios printre oameni, înainte de a muri, iar această evoluție a fost descrisă cu succes de modelele epidemiologice', scriu John Cannarella și Joshua Spechlere.

Autorii studiului au aplicat un model epidemiologic modificat pentru a descrie dinamica utilizatorilor rețelelor de socializare, pe baza unor date din partea Google, care sunt de domeniu public, continuă agenția franceză de presă.

Ei au ajuns la concluzia că Facebook, al cărei preț pe acțiune a ajuns, marți, la recordul de 58,51 dolari, și-a atins vârful în 2012 și va cunoaște un 'declin rapid', coroborând studii potrivit cărora cei mai tineri utilizatori au început să părăsească rețeaua de socializare în 2013.

'Facebook ar urma să cunoască un declin rapid în următorii ani', numărul său maxim de utilizatori urmând să scadă cu 20% până în decembrie 2014, scriu cei doi autori ai studiului publicat pe ArXiv.org, care estimează, de asemenea, că rețeaua de socializare și-ar putea pierde '80% din baza sa maximă de utilizatori între 2015 și 2017'.

În prezent însă, rețeaua pare să se afle în stare bună, notează France Presse. Creșterea prețului acțiunilor Facebook au transformat-o pe Sheryl Sandberg, directoarea sa de operațiuni, într-o miliardară, în timp ce Mark Zuckerberg, creatorul rețelei, are o avere estimată la 19 miliarde de dolari.AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1003 (s) | 33 queries | Mysql time :0.043366 (s)