News Flash:

Cine ii apara pe huliganii din Timisoara care fac legea in plina strada?

22 Ianuarie 2014
1211 Vizualizari | 0 Comentarii

Ecourile scandalului provocat de clanul țigănesc Petrovici dumincă seara, în centrul orașului Buziaș, sunt departe de a se fi stins. Dacă șeful Poliției Timiș, Sorin Muntean, susține că oamenii legii au acționat ca la carte și nu poate fi vorba despre o timorare a polițiștilor în fața țiganilor, primarul de Buziaș, Alger Ilaș, spune că în orașul pe care îl conduce majoritatea romilor sunt liniștiți, cu excepția clanului Petrovici.

Liderul țiganilor din Banat, Rudolf Stancu, condamnă incidentul de la Buziaș, susţinând că astfel de țigani aruncă, practic, în aer toate eforturile făcute de liderii comunității.

Doi dintre țigani - arestați pentru 29 de zile, victima atacului este conștientă


Doi dintre țiganii care au provocat un scandal enorm, duminică, în localitatea Buziaș, au fost arestați pentru 29 de zile. Aceștia sunt cercetați pentru tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri și port fără drept de arme albe în locuri publice. Este vorba despre Nicki Petrovici (18 ani) și Ion Petrovici (48 ani). Cei doi, alături de Angelo Petrovici (15 ani) și Nicolae Petrovici (63 ani), liderul clanului, sunt considerați principalii vinovați după ce i-au aplicat o bătaie soră cu  moartea unui bărbat de 30 de ani. În cazul minorului de 15 ani va avea loc o expertiză psihologică. Acesta riscă să ajungă și el după gratii, dacă examenul va dovedi că are discernământ. Scenele incredibilei lupte în care țiganii au folosit răngi, pari și chiar o furcă au fost înregistrate de un trecător. Ele au fost analizate secundă cu secundă de polițiștii timișoreni și de procurori. Bărbatul agresat de țigani a fost la un pas de moarte, dar și-a revenit miraculos, marți, după mai multe operații. Florin Soporan este conștient, deși nici măcar doctorii care l-au tratat nu se așteptau la așa ceva după starea în care venise.

Poliția Timiș nu are ce să-și reproșeze


În zecile de ore scurse de la bătaia sângeroasă de la Buziaș au existat mai multe supoziții. Una dintre ele îi viza direct pe polițiștii din Timiș, care ar fi extrem de timorați în fața țiganilor. Ipoteza era alimentată de faptul că membrii clanului de romi implicați în scandal erau cercetați într-un alt dosar penal, după o altercație în 2013. Atunci nu s-a luat nicio măsură și țiganii au recidivat. „Nu poate fi vorba despre timorarea noastră, este absurd. Dosarul precedent a fost la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj și era unul pentru lovire, aici este cu totul altceva. Dosarul e preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș. Vor fi prezentați în instanță și, cel mai probabil, vor fi arestați. Unde este timorarea? Minorul care a participat la atac va fi expertizat și dacă are discernământ, îl vom prezenta și pe el cu propunerea de arestare. Aseară s-a stat până târziu, s-au vizionat imaginile, secundă cu secundă, împreună cu domnii procurori și s-a văzut participația fiecăruia la faptă”, ne-a declarat comisarul-șef Sorin Muntean, șeful IPJ Timiș. Întrebat dacă are ce să le reproșeze subordonaților care i-au arestat abia a doua zi pe țigani, Muntean a declarat: „După scandal au dispărut imediat, nu s-au dus acasă, noi aveam mai multe echipaje în zonă și în jurul locuințelor lor. Oricum, noi nu am stat, am făcut verificări, am audiat martori, apoi a urmat doar audierea lor și reținerea”, ne-a mai spus șeful Poliției Timiș.

Rudolf Stancu: „Regret că astfel de indivizi ne strică imaginea”


Liderul țiganilor din Banat, Rudolf Stancu, susține că astfel de indivizi pot strica imaginea întregii comunitățI, pentru care se lucrează zi de zi. Rudy susține că incidentul de la Buziaș este un caz izolat și nu poate pricepe ce a fost în mintea țiganilor care s-au bătut în văzul tuturor. „Cred că este vorba despre un caz izolat. Chiar m-a mirat mult modul în care acești țigani s-au expus la Buziaș. Știam că în zona Buziașului sunt oameni pașnici, sunt țigani pașnici, care nu se pot deda la astfel de acte. Fiecare trebuie să răspundă pentru faptele sale, nimeni nu este mai presus de lege. În fiecare comunitate există oameni buni și oameni răi. Ce putem să le facem noi? Noi ne axăm pe educație, pe integrare, să ridicăm ștacheta și să nu mai fim în gura lumii. Regret că astfel de indivizi ne strică imaginea. Gestul lor este de condamnat”, ne-a spus Rudolf Stancu, liderul țiganilor din Banat.

Un clan de bătăuși într-o mare de pocăiți


Primarul de Buziaș, Alger Ilaș, povestește că în orașul pe care îl conduce, majoritatea țiganilor sunt extrem de pașnici și doar cei implicați în conflict ar face probleme. „Cei implicați în scandal sunt doar niște țigani recalcitranți, restul țiganilor sunt cuminți, majoritatea sunt pocăiți. Aici este vorba de un conflict mai vechi, ce durează de peste un an. Trebuie doar ca Parchetul să-și facă treaba și să-i liniștească. Un sentiment de nesiguranță există, dacă este posibil ca cineva să oprească o mașină și nimeni să nu intervină. Va fi o problemă dacă, mâine, țiganii ar apărea în Buziaș. Atunci toți ar zice că sunt mână în mână cu poliția și justiția”, ne-a spus Alger Ilaș, primarul de Buziaș. Sursa: Ziuadevest.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1072 (s) | 33 queries | Mysql time :0.048155 (s)