News Flash:

Somerii din judetul Bihor care urmeaza cursurile de formare profesionala organizate de AJOFM vor face practica in azile

22 Ianuarie 2014
1078 Vizualizari | 0 Comentarii
Bătrânii din azile sau copiii din centre sociale vor beneficia, din acest an, de tunsori, coafuri şi manichiuri gratuite, efectuate de şomerii care se respecializează prin cursurile organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor. 

Directorul executiv al AJOFM Bihor, Csaba Bekesi a declarat marţi, în conferinţă de presă, că, 'astfel, se scoate formarea practică a cursurilor din locaţiile folosite până de curând şi se duc mai aproape de oamenii care au nevoie şi se pot bucura de aceste servicii'. 

'Vrem să le ducem acolo unde este mai mare nevoie de ele. Poate reuşim să aducem un zâmbet pe faţa persoanelor vârstnice, a celor nevoiaşe, care nu-şi permit să plătească un asemenea serviciu. Dacă îi tundem, le aranjăm părul, le facem manichiura, sperăm că le vom face o bucurie. Materialele folosite în practica acestor cursuri sunt destul de costisitoare şi ar fi păcat să nu le folosim într-un scop nobil', a precizat Bekesi. 

În cursul anului, AJOFM Bihor va organiza, prin centrele de formare profesională, în jur de 35-40 de cursuri în domenii precum coafor, manichiură, machiaj, dar şi operatori maşini unelte cu comandă numerică, instalatori instalaţii tehnico-sanitare şi de gaz etc. 

În 2013, AJOFM Bihor a derulat, în total, 34 de cursuri la care au participat 664 de persoane. 

Directorul AJOFM Bihor a prezentat marţi, în conferinţă de presă, activitatea AJOFM Bihor în anul 2013, evaluată cu calificativul 'foarte bine' de conducerea centrală. 

La finele anului 2013, AJOFM Bihor a reuşit să încadreze 7.303 de şomeri, reprezentând 94% din obiectivul propus.

2.278 de şomeri, reprezentând 22% din total, sunt tineri care au absolvit o formă de învăţământ şi pe care specialiştii AJOFM urmăresc, în cel mult patru luni, să-i încadreze în muncă sau în formare profesională. 

În 2013, în Bihor, în jur de 25.800 de şomeri au beneficiat de informare şi consiliere profesională, 664 persoane au fost cuprinse la cursuri de formare profesională, 12 persoane au beneficiat de servicii de consultanţă pentru iniţierea unei afaceri şi 2.573 persoane au fost ocupate.

Anul trecut s-au înregistrat 13 notificări din partea unor firme privind intenţia efectuării unor disponibilizări colective a unui număr total de 906 persoane. 

'Datorită serviciilor, a discuţiilor, a oferirii de subvenţii şi a măsurilor active, am reuşit să reducem numărul celor concediaţi. Este şi meritul nostru, şi al angajatorilor. Au găsit soluţii, am încercat să-i convingem, şi-au mai reorientat şi ei activitatea de concediere', a precizat directorul AJOFM Bihor. AGERPRES

bihor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027671 (s)