News Flash:

Eugen Tomac: UDMR nu mai are ce cauta in Guvernul Romaniei

16 August 2022
255 Vizualizari | 0 Comentarii
Eugen Tomac

UDMR-ul trebuia invitat sa paraseasca guvernarea, dupa ce a refuzat sa se delimiteze clar de declaratiile rasiste ale premierului ungar, Viktor Orban, de la Baile Tusnad. Eugen Tomac, presedintele PMP explica de ce ar trebui ca UDMR sa plece din Guvernul Romaniei: 

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a vorbit in celebrul discurs de la Baile Tusnad, despre puritatea rasei maghiare, lucru ce a scandalizat opinia publica internationala, mai putin UDMR-ul, care nici pana la aceasta ora nu s-a delimitat clar de retorica liderului de la Budapesta.

Eugen Tomac considera ca ”este inacceptabil ca UDMR nu s-a pronuntat decat in favoarea lui Orban, pana la aceasta ora, o singura declaratie a avut liderul UDMR, prin care a incercat sa justifice un discurs inacceptabil in vremurile noastre. Actuala coalitie incearca sa amane subiectul si nu dezbate aceasta tema cu seriozitate”.

In opinia liderului PMP, ”UDMR-ul, prin aceasta lipsa de transparenta si de asumare politica pe un subiect atat de clar, s-a pozitionat foarte limpede langa Viktor Orban si nu mai are ce cauta in Guvernul Romaniei. UDMR-ul trebuia invitat sa paraseasca guvernarea. Din pacate, liderii coalitiei nu au aceasta tarie, incearca sa mimeze si sa scoata la suprafata noi teme politice, intr-un context extrem de complicat. PSD si PNL pot guverna si singure, iar UDMR-ului o perioada de Opozitie nu i-ar face rau”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1347 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007903 (s)