News Flash:

Este sau nu periculos sa folosesti folia de aluminiu la gatit?

3 Iunie 2017
989 Vizualizari | 0 Comentarii
folia de aluminiu la gatit
Un studiu din 2012, publicat in Jurnalul International al Stiintei Electrochimice a descoperit ca prin gatirea alimentelor in folie de aluminiu apare riscul aparitiei osteoporozei si a bolii Alzheimer.

Obiceiul de a inveli alimentele in folie de aluminiu nu este unul sanatos, mici particule din acesta ajungand in mancare, putand provoca diverse probleme de sanatate. Cercetatorii sunt alarmati in special de faptul ca o data ajuns in preparate, aluminiul se poate acumula in organism.

Aparent, cu cat temperatura de preparare a alimentelor este mai mare, cu atat acest proces se petrece mai rapid. Studiile arata ca ingredientele gatite in folie de aluminiu la temperaturi de peste 150 °C transfera o cantitate foarte mare din compus.

Riscuri pentru sanatate

Un nivel de aluminiu crescut in organism contribuie si la demineralizarea oaselor, acesta impiedicand depunerea calciului, care va ramane in cantitati mari in sange.

Nu este recomandata nici depozitarea in frigider a salatelor sau a fructelor acoperite cu folie de aluminiu, in special a celor cu aciditate ridicata, precum rosii sau lamai. In schimb, poate fi considerata sigura in cazul alimentelor reci care se pastreaza in frigider, cu conditia ca acestea sa nu fie acide.

De asemenea, nu a fost observata nici o diferenta intre utilizarea foliei cu partea lucioasa, sau cu cea mata. In cazul gatitului la cuptor sunt recomandate vasele termorezistente din sticla, ceramica sau portelan sau ca alternativa hartia de copt. Aluminiul nu apare doar sub forma de folie, tigaile si oalele fiind de multe ori captusite cu acest material, ce poate fi regasit si in diverse ustensile de bucatarie. Fiind mai usor de produs si curatat este folosit in masa, insa este bine sa investesti in produse ce nu prezinta riscuri atat de mari pentru sanatate.

sursa: clickpoftabuna.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1102 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005257 (s)