News Flash:

Combinatia perfecta pentru micul dejun. Regleaza nivelul de zahar din sange, reduce colesterolul si te ajuta sa slabesti

1 Iunie 2017
8867 Vizualizari | 0 Comentarii
combinatie
Combinatia perfecta pentru micul dejun. Regleaza nivelul de zahar din sange, reduce colesterolul si te ajuta sa slabesti
Ai probleme in a te decide ce sa mananci la micul dejun? Vrei cu siguranta ceva gustos si sanatos care sa-i dea un impuls organismului pentru a incepe o noua zi, sa iti ofere beneficii de sanatate si care sa te pastreze plin de energie pe tot parcursul zilei.
Publicitate
Ei bine, avem raspunsul pentru tine!
Urmatoarea reteta de mic dejun este atat de uimitoare, poate regla nivelul zaharului din sange, reduce colesterolul si te scapa de grasimile din stomac.
Dupa cum stii, micul dejun este una dintre cele mai importante si sanatoase ale zilei.
Nu este intelept sa sari peste micul dejun tot timpul, asa ca asigura-te ca mananci in fiecare dimineata.
Semintele de chia si ovazul consumate dimineata la micul dejun este combinatia perfecta pentru tine. Ambele ingrediente sunt foarte sanatoase si poate sa dea metabolismului si sistemului imunitar impulsul de care au nevoie pentru intreaga zi.
In afara de aceasta, ele ajuta la pierderea in greuatate si poate topi grasimea abdominala si excesul de grasime blocat in organism.
Fulgii de ovaz sunt plini de fibre solubile beta-glucan, un compus care poate echilibra nivelul de zahar din sange, reduce colesterolul rau si poate imbunatatii buna functionare a inimii.
In plus, acestia ofera un continut decent de proteine, fibre si minerale.
Pe de alta parte, semintele de chia contin omega 3 si omega 6 in doze mari si au mai mult calciu decat laptele sau alte produse lactate. Din nou, semintele de chia ajuta la functionarea inimii in mod corespunzator si poate sa ofere o multime de beneficii antioxidante si anti-inflamatorii.
Semintele de chia sunt recomandate pentru persoanele care sufera de artrita si poate scadea, de asemenea, colesterolul.
Sa descoperim cateva motive pentru care ar trebui sa incluzi ovazul in meniul tau zilnic:
Reduce nivelul de colesterol – datorita prezentei beta-glucanului, o categorie speciala de fibre solubile.
Intareste sistemul imunitar – tot datorita fibrelor din ovaz pot fi prevenite infectiile bacteriene si virozele respiratorii.
Protejeaza inima – antioxidantii din ovaz lupta impotriva actiunii radicalilor liberi, protejand vasele de sange impotriva depunerilor de colesterol, responsabile de aparitia bolilor de inima.
Regleaza nivelul de zahar din sange – fibrele confera senzatia de satietate si ajuta la indepartarea poftei de dulce, prevenind astfel fluctuatiile glicemiei.
Reduce riscul de diabet de tip 2 – datorita continutului ridicat de magneziu din ovaz se va reduce rezistenta la insulina, principalul factor de risc in aparitia diabetului zaharat. In combinatie cu produsele lactate, ovazul poate reduce cu pana la 50% riscul de diabet, atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor.
Previne instalarea cancerului de san – in special la menopauza, femeile au nevoie de fibre din cereale integrale pentru a reduce riscul de cancer mamar. Studiile indica faptul ca femeile care consuma ovaz inainte de instalarea menopauzei au cu 41% mai putine riscuri sa se imbolnavesca de cancer de san.
Riscul poate fi si mai mult redus, respectiv cu 30 de procente, daca, pe langa ovaz, includeti in meniu fructe proaspete care sunt excelente surse de fibre.
Copiii sunt feriti de pericolul astmului – daca mananca inca de la varste fragede ovaz la micul dejun.
Reduce apetitul – ovazul detine proprietati de control asupra hormonilor foamei, astfel ca te vei simti mult mai satul dupa ce mananci un bol de ovaz cu lapte, prevenind astfel acumularea kilogramelor.
Te scapa de corvoada laxativelor – continutul bogat de fibre promoveaza un tranzit intestinal sanatos, astfel ca nu vei mai avea nevoie de laxative, medicamente care pot avea efecte adverse grave precum slabirea excesiva si malnutritie, in special in randul persoanelor varstnice.
Regleaza nivelul tensiunii arteriale – prin actiunea benefica a fibrelor asupra circulatiei sangvine pot fi prevenite bolile cardiovasculare, “ucigasul” numarul 1 la nivel mondial.
Reduce stresul oxidativ – prin actiunea antioxidantilor care lupta impotriva actiunii nocive a radicalilor liberi. Astfel, poate fi intarit sistemul imunitar si se reduce in mod natural stresul oxidativ, vinovat de cresterea transaminazelor, factor de risc major al aparitiei ficatului gras.
Ajuta la controlul greutatii corporale – fibrele din ovaz absorb cantitati mari de apa astfel ca te vei simti mai satul pe o perioada mai mulga de timp si vei manca mai putin, aspect care se va rasfange in mod pozitv si asupra siluetei.
Scortisoare- Beneficii pentru sanatate:
1/2 lingurita de scortisoara zilnic poate reduce nivelul colesterolului rau.
Scortisoara poate ajuta la tratarea diabetului de tip 2 prin scaderea nivelului de zahar din sange si cresterea productiei cantitatii de insulina in organism.
Publicitate
Scortisoara are proprietati antifungice si se spune despre Candida ca nu poate trai intr-un mediu in care este prezenta si scortisoara.
Aceasta poate reduce proliferarea celulelor de leucemie si cancer limfom.
Scortisoara are un efect de anti-coagulare a sangelui.
Combinatia de miere si scortisoara calmeaza duerea cauzata de artrita.
Atunci cand este adaugata in produsele alimentare, scortisoara inhiba dezvoltarea bacteriilor si alterarea produselor alimentare, ceea ce face din aceasta un conservant alimentar natural foarte bun.
Doar mirosind scortisoara, este stimulta functia cognitiva si memoria.
Scortisoara lupta cu bacteria E.coli in sucurile nepasteurizate.
Scortisoara este un remediu natrual pentru eliminarea eficienta a durerilor de cap si ameliorarea migrenelor.
Scortisoara poate ajuta la stabilizarea nivelului de zahar in sange.
Reteta:
Ingrediente:
Publicitate
• 1 cana de ovaz
• 2 cani de apa
• 2 lingurite de pudra de vanilie
• 1 lingurita de scortisoara pudra
• 2 linguri de miere
• 1 varf de cutit de sare de mare
• 4 linguri de seminte de chia
Mod de preparare:
Intr-un vas se adauga apa, scortisoara si vanilia. Se pune la fiert si apoi se reduce focul si se adauga ovazul. Din nou, se fierbe 5 minute, timp in care se amesteca constant si apoi se lasa deoparte. Se acopera si se lasa sa se raceasca timp de 5 minute.
In cele din urma se adauga mierea si sarea. Se amesteca bine si se toarna intr-un castron. Se adauga semintele de chia, la sfarsit, cand amestecul este inca cald.
Este reteta perfecta pentru un mic dejun exploziv ce iti ofera energia necesara pentru intreaga zi.
Sa ai pofta!
SURSA: www.healthyfoodhouse.com
Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1329 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006728 (s)