News Flash:

Eroii cazuti la datorie in timpul Revolutiei din 1989, comemorati de jandarmi

23 Decembrie 2017
922 Vizualizari | 0 Comentarii
eroi

Un ceremonial militar şi religios, urmat de depunerea de coroane de flori, pentru comemorarea eroilor martiri jandarmi care şi-au pierdut viaţa în Revoluţia din 1989, va avea loc sâmbătă, de la ora 10.00, la Monumentul Eroilor Jandarmi de la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Otopeni.

Jandarmii proveneau din Unitatea de Transmisiuni de la Câmpina şi au fost trimişi să apere aeroportul, după ce fuseseră lansate zvonuri cu privire la producerea unor atacuri terestre şi aeriene, conform unui comunicat al Jandarmeriei Române.

„La Otopeni a fost deschis focul asupra acestora, iar 37 de jandarmi, ofiţeri, subofiţeri, elevi şi militari în termen şi-au pierdut viaţa”, menţionează sursa citată.

La ceremonial vor lua parte cadre din conducerea Jandarmeriei, reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Asociaţiilor de revoluţionari şi veterani de război şi membri de familie ai eroilor martiri.

Ceremonialul se va încheia cu defilarea Gărzii de Onoare din cadrul Unităţii Speciale de Gardă şi Protecţie Instituţională Jandarmi Bucureşti.

În data de 23 Decembrie 1989, aproape 40 de militari şi opt civili au fost ucişi în masacrul de la Otopeni.

În acea zi, militarii de la o unitate din Câmpina au fost trimişi să întărească paza aeroportului din Capitalp. Forţelor de ordine care asigurau paza aeroportului li s-a comunicat că vor fi atacaţi de terorişti. Astfel, soldaţii au fost întâmpinaţi cu foc deschis.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006347 (s)