News Flash:

Zeci de unitati de invatamant din Capitala nu au autorizatii sanitare la inceputul lunii septembrie

5 Septembrie 2014
957 Vizualizari | 0 Comentarii
Un numar de 26 de unitati de invatamant nu aveau autorizatii sanitare de functionare, la inceputul lunii septembrie, inainte de finalizarea controalelor in cele 419 scoli si gradinite din Capitala, a declarat, agentiei MEDIAFAX, purtatorul de cuvat al ISMB, Marian Banu.
"Directia de Sanatate Publica (DSP) Bucuresti continua controalele in cele 419 unitati de invatamant din Capitala. In momentul de fata, avem 26 de unitati care nu au autorizatie sanitara de functionare, dar nu au fost controlate toate unitatile de invatamant", a explicat Banu, precizand ca situatia este mai buna decat in 2013.
Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), autorizarea sanitara "se face pe obiective", adica se poate intampla sa nu primesca autorizatie sanitara de functionare una sau mai multe sali de clasa, de sport, grupuri sanitare, cabinete medicale, cantine.
"Avem scoli cu sapte-opt obiective, ma refer la cladiri, sali de educatie fizica, cantine sau alte spatii educationale. Avem situatii in care, numai sala de sport nu a primit autorizatia sanitara sau cabinetul medical, dar scoala este in perfecta stare de functionare", a explicat Banu.
Purtatorul de cuvant al ISMB a mai spus ca aproape 70.000 de elevi si prescolari din Bucuresti, din cei peste 230.000, invata in scolile reabilitare si modernizare prin programul Bancii Europene de Investitii (BEI).
In program au fost cuprinse 101 unitati, dintre care in momentul de fata au fost receptionate 56. La alte 33 s-au facut receptiile partiale, iar celelalte 12 unitati sunt in curs de executie.
Intrebat care este situatia contractarii manualelor, Banu a spus ca sunt asigurate in proportie de peste 80 la suta.
"Daca ne referim la clasele III-XII , manualele sunt asigurate aproape in totalitate", a mai spus Banu. Mediafax.ro

capitala marian banu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1444 (s) | 33 queries | Mysql time :0.048385 (s)