News Flash:

Emmanuel Macron a ajuns la Bucuresti, unde se intalneste cu Iohannis si Tudose

24 August 2017
862 Vizualizari | 0 Comentarii
macron
Presedintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, va efectua astazi o vizita in Romania, la invitatia presedintelui Klaus Iohannis, discutiile vizand dezvoltarea si aprofundarea relatiei bilaterale, dar si teme aflate pe agenda europeana.
”Discutiile care vor avea loc la Palatul Cotroceni se vor concentra pe dezvoltarea si aprofundarea relatiei bilaterale de Parteneriat Strategic, precum si pe principalele subiecte aflate pe agenda europeana, internationala si de securitate. La finalul intrevederii cei doi presedinti vor sustine o conferinta de presa comuna”, a transmis Administratia Prezidentiala, in legatura cu aceasta vizita.
Tudose: Vizita presedintelui Frantei, extrem de importanta pentru dezvoltarea relatiilor bilaterale
Premierul Mihai Tudose considera vizita presedintelui Frantei in Romania "extrem de importanta" pentru dezvoltarea relatiilor bilaterale, indeosebi in domeniul economic, precum si pentru consolidarea cooperarii in plan european, se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului.
”Vizita presedintelui Frantei in Romania este extrem de importanta pentru dezvoltarea relatiilor bilaterale, indeosebi in domeniul economic, precum si pentru consolidarea cooperarii in plan european, in dosarele de interes major pentru ambele parti”, transmite premierul Mihai Tudose.
Liderul de la Palatul Victoria va oferi joi un dejun de lucru in onoarea lui Emmanuel Macron. In cadrul acestuia, vor fi abordate aspecte privind cooperarea in sectoarele economic, energetic, cercetare si cultural.
Astfel, premierul Mihai Tudose va prezenta progresele economice facute de Romania, masurile luate de Guvern in acest domeniu si oportunitatile de investitii, in conditiile in care tara noastra a inregistrat in trimestru al doilea o crestere economica de 5,9%, cea mai mare din UE, transmite Executivul.
Aderarea Romaniei la Spatiul Schengen este un alt subiect, avand in vedere ca Romania indeplineste conditiile tehnice, decizia fiind in acest moment la nivel politic.
"Seful Executivului va exprima interesul Guvernului de la Bucuresti pentru continuarea dialogului sustinut in pregatirea Presedintiei Romaniei a Consiliului UE, pornind de la expertiza Frantei in domeniul afacerilor europene. Pregatirea Sezonului cultural Romania-Franta, desfasurat in perioada 1 decembrie 2018-30 iunie 2019, care va marca Centenarul crearii Romaniei moderne si va oferi sansa unei mai bune cunoasteri a tarii noastre in plan extern, se va afla intre subiectele dejunului de lucru", se arata in comunicatul de presa al Guvernului.
Delegatia romana condusa de prim-ministrul Mihai Tudose este compusa din ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, ministrul Economiei, Mihai Fifor, ambasadorul Romaniei in Franta, Luca Niculescu, rectorul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, Sorin Cimpeanu, membru al Camerei Deputatilor, consilierii de stat Florin Vodita, Gabriel Andronache, Felix Rache.
Din delegatia franceza condusa de presedintele Emmanuel Macron fac parte ministrul Afacerilor Europene, Nathalie Loiseau, ambasadoarea Frantei in Romania, Michèle Ramis, Seful Statului Major particular al Presedintelui, Amiral Bernard Rogel, consilierii Philippe Etienne, Clément Beaune, Barbara Frugier, Nicolas Jegou.
Vizita lui Macron a fost convenita cu prilejul intrevederii avute de presedintii Romaniei si Frantei in marja reuniunii Consiliului European din 23 iunie, ocazie cu care Macron a acceptat propunerea lui Iohannis de a continua dialogul la Bucuresti.
Programul oficial prevede o intalnire tete-a-tete intre cei doi sefi de stat, dar si o declaratie comuna de presa.
De la ora 15.00, presedintele Frantei se va intalni cu premierul Mihai Tudose.
Spre seara, la ora 17.30, presedintele Klaus Iohannis il va insoti pe Emmanuel Macron intr-o vizita la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", iar la ora 19.30, la Palatul Cotroceni va avea loc o receptie oferita in onoarea presedintelui Frantei.

Emmanuel Macron va solicita norme mai bune pentru lucratorii francezi in conditiile unei concurente neloiale a fortei de munca din Europa de Est, in timpul unei vizite pe care o va efectua in regiune in perioada 23-25 august, a declarat, saptamana trecuta, un oficial francez, citat de Reuters.
Macron s-a angajat sa ia masuri pentru a contracara "dumpingul social" in Franta, metoda prin care companiile folosesc forta de munca mai ieftina din statele mai sarace din Europa de Est si ameninta locurile de munca ale lucratorilor francezi.
Oficialul francez a declarat, sub protectia anonimatului, ca Emmanuel Macron va milita pentru reguli mai stricte privind piata muncii in timpul calatoriei sale in Austria, Romania si Bulgaria, in perioada 23-25 august, cand va purta discutii si cu premierii din Cehia si Slovacia. Mediafax.ro

palatul cotroceni emmanuel macron
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1269 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006656 (s)