News Flash:

SOCANT! Copii infestati cu stafilococ la Paltinis, dupa ce au mancat piure de cartofi contaminat

23 August 2017
975 Vizualizari | 0 Comentarii
ambulantaa
Suspiciunea de toxiinfectie alimentara cu stafilococ a fost confirmata in cazul celor patru copii care au ajuns la spital, dupa ce au fost cazati la o pensiune din statiunea Paltinis. Piureul de cartofi servit copiilor prezenta stafilococ aureu, potrivit DSP Sibiu.
Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica a judetului Sibiu arata, intr-un comunicat de presa transmis miercuri, privind focarul de toxiinfectie alimentara din Paltinis, aparut in 10 august. ca din probele biologice recoltate de la copiii prezentati la spital s-a identificat la unul dintre pacienti Stafilococ aureu.
Dintre probele alimentare gasite la pensiune, in piureul de cartofi s-a identificat Stafilococ aureu, restul probelor fiind corespunzatoare.
De asemenea, s-au facut noua teste de salubritate, doua dintre ele fiind pozitive pentru microorganisme aerobe, iar intr-o proba s-a identificat Klebsiella sp.
In aceste conditii, DSP arata ca manifestarile clinice, incubatia scurta, distributia cazurilor, precum si remisiunea rapida a simptomelor sugereaza ca a fost vorba despre un episod de toxiinfectie alimentara stafilococica.
”Aceasta ipoteza este sustinuta de prezenta aceluiasi germen (Stafilococ aureu) in proba alimentara (piure de cartofi), precum si in lichidul de varsatura recoltat de la unul dintre bolnavi. Situatia poate fi clasificata cu 1 caz confirmat si celelalte probabile, intrucat au indeplinit criteriile clinice, precum si criteriul epidemiologic. Tinand cont de evolutia focarului si de rezultatul probelor de laborator, DSP Sibiu interpreteaza episodul aparut ca si focar de toxiinfectie alimentara cu stafilococ”, se arata in comunicat.
Blocul alimentar al pensiunii a fost amendat.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006515 (s)