News Flash:

Transportatorii acuza gratuitatea destinata studentilor ca fiind "discriminatorie" si cer explicatii de la ministrul Finantelor

24 August 2017
875 Vizualizari | 0 Comentarii
studenti cfr
Transportatorii acuza gratuitatea transportului feroviar acordata studentilor, sustinand ca se aplica discriminatoriu si ca urmareste obtinerea de avantaje financiare din bani publici; acestia cer Ministerului Finantelor, printr-o scrisoare deschisa, sa explice acordarea subventiilor.
Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) a depus, miercuri, o adresa la Ministerul Finantelor pentru lamuriri cu privire la modul de acordare a subventiilor si decontarea biletelor pentru transportul feroviar al studentilor. „Dorim sa se faca publice datele unui control referitor la gratuitatea oferita studentilor”, se arata in scrisoarea deschisa publicata joi de COTAR.
„Consideram ca aceasta gratuitate este nelegala si se aplica discriminatoriu, doar transportului pe calea ferata, atat pentru CFR Calatori, cat si pentru operatorii privati, excluzand, insa, transportul rutier sau naval, desi sunt zone din tara in care studentii nu ar putea ajunge cu trenul. Consideram, asadar, ca strategia lansata la inceputul acestui an are scop politic, targetul fiind sustinerea anumitor categorii de transportatori si obtinerea de avantaje banesti din banii publici”, potrivit documentului citat.
COTAR cere ca Ministerul Finantelor sa comunice cand a fost efecuat ultimul control de la Directia Generala Antifrauda Fiscala sau ANAF, Directia Control, ori Curtea de Conturi, la companiile de transport feroviar care primesc subventii.
 MEDIAFAX.RO
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1290 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004995 (s)