News Flash:

Efectele codului rosu in Romania. Inundatiile au facut dezastru in mai multe judete. Trei persoane au murit

1 Iulie 2018
855 Vizualizari | 0 Comentarii
apa

INHGA a emis, sambata, avertizare cod rosu de inundatii pentru rauri din bazinul hidrografic Trotus din judetele Harghita, Bacau, Covasna si Neamt. De asemenea, si pentru raurile din bazinele hidrografice Tarlung, in judetele Brasov si Covasna, unde avertizarea a fost prelungita ieri de hidrologi pana la ora 24.00.
Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare in bazinul inferior al raului Trotus, aval statia hidrologica Targu Ocna, potrivit INHGA.

UPDATE 8.25, 1 iulie 2018 / Arges: Un barbat care traversa calare raul Doamnei a murit dupa ce a fost luat de o viitura

Un barbat care a incercat sambata seara sa traverseze calare raul Doamnei, in localitatea Corbi din judetul Arges, ignorand avertismentele autoritatilor, a murit dupa ce a fost luat de o viitura.
Reprezentantii ISU Arges au informat ca nivelul apel in bazinul hidrografic superior al raului Doamnei a crescut in urma ploilor puternice, mai ales in localitatile Nucsoara, Corbi, Pietrosani, Domnesti si Darmanesti.

Desi populatia a fost avertizata, un barbat din localitatea Corbi, a incercat sa traverseze calare raul Doamnei. El a fost doborat de curentii puternici.

Barbatul a fost gasit in apa de catre pompieri si i s-au aplicat manevre de resuscitare timp de 45 de minute, la care, insa, nu a raspuns.

UPDATE 21.54 Cadavrul unei femei a fost descoperit dupa 12 ore pe malul unui parau care s-a revarsat

O femeie de 70 de ani, din judetul Vrancea, a fost gasita moarta, sambata seara, in apropierea unui parau care s-a revarsat din cauza ploilor abundente. Utima data a fost vazuta chiar pe malul cursului de apa, autoritatile cautand-o timp de mai bine de 12 ore.

Femeia, o localnica din satul Mahriu, judetul Vrancea, a fost vazuta de un martor vineri seara, pe malul paraului Brezoi, care s-a reversat. Disparitia ei a fost anuntata sambata dimineata la postul de politie din zona, iar e parcursul zilei, persoana disparuta a fost cautata de politisti, pompieri, jandarmi, reprezentanti ai serviciului de voluntari si membri ai familiei

„Politistii Sectiei 5 Cotesti au fost sesizati in cursul diminetii cu privire la disparitia unei femei in varsta de aproximativ 70 de ani din comuna Poiana Cristei. Conform sesizarii, femeia ar fi fost vazuta aseara in jurul orei 21.00 in zona paraului Brezoi, sat Mahriu”, a anuntat Biroul de Presa al ISU Vrancea.

Potrivit politistilor, cadavrul persoanei disparute a fost descoperit sambata, in jurul orei 17.00 pe malul paraului Brezoi, la circa un kilometru distanta de locul in care femeia fusese vazuta pentru ultima data.

Politia a anuntat ca pe cadavru nu au fost gasite urme de violente si ca medicul legist va stabili daca femeia s-a inecat.

Cercetarile continua in cauza fiind intocmit dosar penal pentru moarte suspecta.
UPDATE 21.38 Circulatie rutiera oprita pe DN 10, in Sita Buzaului, unde apa masoara 20 de centimetri pe carosabil

Circulatia rutiera este oprita, sambata seara, pe DN 10, in zona localitatii Sita Buzaului, judetul Buzau, din cauza precipitatiilor abundente, care au facut ca apa de pe carosabil sa masoare 20 de centimetri.

Potrivit Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), circulatia rutiera pe DN 10, judetul Buzau, a fost inchisa la solicitarea Politiei Rutiere in zona localitatii Sita Buzaului (km 106+400 – km 105+700) din cauza precipitatiilor abundente, care a adus depuneri de apa de circa 20 de centimetri pe suprafata carosabila.

Drumarii de la CNAIR SA actioneaza in permanenta in toate zonele afectate, pentru a asigura desfasurarea traficului rutier in conditii de siguranta.

Reprezentantii CNAIR fac apel la soferi sa se informeze, inainte de a pleca la drum in legatura cu situatia din zonele pe care urmeaza sa le tranziteze, sa circule prudent si sa respecte eventualele restrictii impuse pe anumite sectoare de drum.

UPDATE 20.25 Apa minerala din rezerva Guvernului a fost trimisa in Buzau, dupa ce viitura a distrus un bazin de apa potabila

Peste doua mii de litri de apa minerala, din rezerva Guvernului, au ajuns, sambata, in comuna Chiliile, din judetul Buzau, dupa ce 140 de persoane au ramas fara apa potabila in urma unei viituri care a distrus bazinul din localitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Peste 2.600 de litri de apa minerala au fost adusi, sambata, din rezerva Guvernului, la Primaria Chiliile, de unde baxurile urmeaza sa fie distribuite celor 140 de persoane care nu mai au apa la robinet, in urma unei viituri.

„Sunt 2.600 litri din rezerva Guvernului. Oamenii nu mai au apa potabila de azi (sambata n.r.), de la pranz. Bazinul a fost partial distrus si este colmatat cu mal. Apa sosita acum asigura necesarul pentru trei zile. Este apa minerala. Fiecare localnic primeste acum cate un bax”, a declarat purtatorul de cuvant al Prefecturii Buzau, Gabriel Cozma.

Cozma a mai spus ca 80 de militari, din cadrul Jandarmeriei si MApN, au fost trimisi in zona pentru indepartarea aluviunilor din bazinul de apa potabila din Chiliile.

In urma unei viituri, un bazin din comuna Chiliile, care asigura apa potabila pentru o parte din locuitori, a fost distrus partial, fiind colmatat cu mal.

UPDATE 18.39 Rupere de nori si in Mures: O viitura a inundat mai multe gospodarii

Mai multe gospodarii si hectare de teren din localitatea mureseana Vanatori sunt afectate, sambata, de inundatii, dupa ce o rupere de nori a provocat o viitura, iar apa s-a revarsat pe drumuri si a ajuns si in curtile oamenilor, in unele zone avand 60-70 de centimetri.


Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Mures, pe cursul unui parau s-a produs o viitura, iar apa s-a revarsat pe drum si a inundat mai multe gospodarii din localitatea mureseana Vanatori. De asemenea, apele au ajuns si in gradinile oamenilor, afectand culturile.

Reprezentantii ISU Mures nu pot preciza, la ora transmiterii acestei stiri, numarul gospodariilor afectate. Mai multi pompieri sunt pe teren pentru a evacua apele din curtile oamenilor.

Viitura a venit cu putere, iar nivelul apei este, in unele zone, intre 60 si 70 de centimetri.

Detasamentul Sighisoara intervine in localitatea Vanatori cu autospeciale si motopompe.

UPDATE 18.25 Buzau: 400 de persoane din mai multe sate sunt izolate in urma unei viituri. Se lucreaza cu utilaje la reamenajarea albiei

Aproximativ 400 de persoane din patru sate din judetul Buzau sunt izolate total, sambata, dupa ce o viitura a distrus un podet care facea legatura intre doua comune. Mai multe utilaje au fost trimise in zona pentru reamenajarea albiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtatorul de cuvant al prefecturii Buzau, Gabriel Cozma, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca aproximativ 400 de persoane din comunele Canesti si Chiliile sunt izolate total dupa ce un podet care facea legatura intre cele doua localitati a fost distrus de o viitura puternica.

„Aproximativ trei ore a plouat torential in zona, iar albia paraului Saratel a iesit din matca. A fost o viitura puternica, iar un podet facut din tuburi de beton a fost distrus de viitura. Albia avea 2,3 metri latime, acum a ajuns la 50 de metri. Tuburile au fost astupate de crengi, bolovani si au fost smulse. Apa a iesit din matca si a inundat toata zona”, a spus Cozma.

Potrivit acestuia, 120 de persoane dintr-un sat din Canesti si alte 280 din trei sate din Chiliile sunt, la ora transmiterii acestei stiri, izolate total.

Oamenii din zona spun ca nu au mai vazut o asemenea viitura din 1975.

Secretarul de stat, Raed Arafat, a ajuns si el in zona, iar in urma intalnirii cu autoritatile judetene, au fost trimise utilaje pentru reamenajarea albiei si repunerea tuburilor smulse de la podet.

UPDATE 17.42 Fotografia zilei vine din Teleorman. Doi localnici stau pe banca in timp ce pompierii scot apa din comuna

O fotografie cu doi barbati care stau asezati pe o banca, cu picioarele in apa, uitandu-se la pompierii care le scot apa din localitate, in comuna Tiganesti, judetul Teleorman, a devenit virala pe internet si a a starnit dezaprobarea internautilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei doi barbati stau pe banca, uitandu-se la pompierii care actioneaza cu o motopompa pentru a evacua apa de pe strazile comunei Tiganesti.

Fotografia a devenit virala pe internet si a stranit dezaprobare in randul internautilor.

Peste 300 de gospodarii din aceasta localitate au fost inundate, potrivit ISU Teleorman.

Advertisement
32 de pompieri din Teleorman, Giurgiu si Bucuresti-Ilfov actioneaza, la ora transmiterii acestei stiri, in localitatea Tiganesti.

„La Tiganesti sunt 60 case iundate, 25 anexe inundate, 37 anexe afectate, 300 curti si o strada inundate”, a afirmat purtatorul de cuvant al ISU Teleorman, Gelu Dragomir.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006226 (s)