News Flash:

ALERTA METEO! COD PORTOCALIU de furtuni. HARTA judetelor vizate de avertizarea meteo

29 Iunie 2018
808 Vizualizari | 0 Comentarii
harta1

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atentionare cod portocaliu de ploi abundente pentru 12 judete din nordul si centrul tarii, valabila de vineri, de la ora 15.00, pana sambata dimineata, la ora 06.00.
Meteorologii avertizeaza ca in jumatatea de nord a Moldovei, zona Carpatilor Orientali, local in Maramures si in sud-estul Transilvaniei temporar va ploua abundent si se vor acumula cantitati de apa de 40-50 l/mp si pe arii restranse 60-70 l/mp.

Manifestari ale instabilitatii atmosferice vor fi si in celelalte regiuni, dar pe arii mai restranse si pentru intervale mai scurte de timp.

In vigoare este si un cod galben de furtuni, valabil tot pana sambata dimineata, la ora 06.00. Potrivit ANM, in cea mai mare parte a Moldovei, precum si in Transilvania, Maramures, Crisana, Banat, nordul Munteniei si zona montana si deluroasa a Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si pe arii restranse caderi de grindina. Prin acumulare sau in intervale scurte de timp se vor inregistra cantitati de apa de peste 25 l/mp si izolat 40…50 l/mp.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1265 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005653 (s)