News Flash:

DSU, bilant pe ultimele 4 luni: Patru morti si 30 de raniti, in urma accidentelor rutiere cu ambulantele

26 August 2018
795 Vizualizari | 0 Comentarii
ambulanta accident2

Peste 30 de accidente rutiere, in care au fost implicate autospeciale ale serviciilor de ambulanta, au avut loc in ultimele patru luni, in urma carora au murit patru oameni, iar peste 30 au fost raniti, anunta DSU, precizand ca vina a apartinut si soferilor autospecialelor.
“36 de accidente rutiere, in care au fost implicate autospeciale ale serviciilor de ambulanta, in patru luni si jumatate. Consecinte: 4 oameni morti, 3 raniti grav, 30 raniti usor, pagube materiale. In 13 din cele 36 de accidente, in care au decedat doi oameni si 13 au fost raniti, vina a apartinut conducatorilor autospecialelor. In 10 din accidentele mentionate mai sus, in care a murit o persoana, una a fost grav ranita, iar alte 11 au fost ranite usor, au fost implicati conducatori ai serviciilor judetene de ambulanta. In celelalte trei accidente, in care o persoana a decedat si doua au fost usor ranite, au fost implicati angajati ISU”, se arata intr-un comunicat al Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Sursa citata mai precizeaza ca aproape 7.000 de persoane din cadrul serviciilor de ambulanta publice judetene au fost instruite privind regulile de circulatie.

”La nivel national, structurile de politie rutiera au efectuat 496 de instruiri ale personalului serviciilor de ambulanta publice judetene, particulare si ISU-SMURD. (...) In urma acestor activitati, au fost instruiti 6.865 angajati ai acestor servicii, respectiv: 3.411 – SMURD, 3.128 – din serviciile judetene de ambulanta si 326 din serviciile particulare de ambulanta ”, anunta DSU, potrivit unor date obtinute de la Directia Rutiera, din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

De asemenea, in aceasta perioada, politistii au aplicat peste 100 de amenzi conducatorilor de pe autospeciale din cauza nerespectarii regulilor in trafic.

“115 sanctiuni au fost aplicate angajatilor unor servicii de ambulanta publice judetene, din care 62 pentru nepurtarea centurii de siguranta, 12 pentru nerespectarea regimului legal de viteza, trei pentru folosirea nejustificata a mijloacelor speciale de avertizare luminoasa si sonora, o sanctiune pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si o sanctiune pentru nerespectarea regulilor privind depasirea”, mai anunta sursa citata.

Cele 115 sanctiuni aplicate angajatilor unor servicii de ambulanta publice judetene au fost aplicate dupa cum urmeaza: 62 pentru nepurtarea centurii de siguranta, 12 pentru nerespectarea regimului legal de viteza, 3 pentru folosirea nejustificata a mijloacelor speciale de avertizare luminoasa si sonora, o sanctiune pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si o sanctiune pentru nerespectarea regulilor privind depasirea; 69 de sanctiuni au fost aplicate si angajatilor unor servicii particulare de ambulanta, din care 38 au fost pentru nepurtarea centurii si 22 pentru nerespectarea regimului legal de viteza; 21 de angajati din ISU-SMURD au fost amendati: 20 pentru ca nu purtau centura de siguranta si unul pentru depasire ilegala.

Totodata, au fost amendati si peste 200 de soferi care nu au acordat prioritate ambulantelor.

”Pentru nerespectarea prioritatii de trecere autovehiculelor cu regim de circulatie prioritara, care aveau in functiune semnalele luminoase si sonore, conducatorilor auto le-au fost aplicate 213 sanctiuni contraventionale. In cadrul activitatilor desfasurate, au fost retinute patru permise de conducere, doua pentru nerespectarea regulilor privind depasirea (pentru un lucrator SMURD si pentru unul din serviciile judetene publice de ambulanta) si doua pentru conducere sub influenta alcoolului, ambii din servicii judetene de ambulanta”, se mai arata in comunicat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005064 (s)