News Flash:

Uraganul Lane se indreapta spre insulele Hawaii / Ploile torentiale au provocat inundatii

24 August 2018
757 Vizualizari | 0 Comentarii
uragan

Uraganul Lane s-a indreptat joi spre arhipelagul Hawaii, ploile torentiale provocand deja inundatii, iar furtunile puternice si valurile periculoase care ameninta insula au dus la inchiderea scolilor, birourilor guvernamentare si intreprinderilor, iar locuitorii s-au aprovizionat, informeaza Reuters.
Rafalele de vant care pot ajunge pana la 215 km pe ora ar putea provoca ploi abundente, declansand inundatii si alunecari de teren, a anuntat Serviciul National de Meteorologie (NWS). Mai mult de 30 cm de ploaie ar putea cadea in unele locuri, a transmis NWS.

"Pregatirile pentru protejarea vietii si a proprietatii ar trebui sa fie grabite pana la finalizare", a declarat centrul NWS din Honolulu intr-un aviz consultativ.

Incepand de joi, Lane era centrat la aproximativ 330 de kilometri sud-sud-vest de Kailua-Kona, un oras de pe coasta de vest a Insulei Mari, a spus NWS. Deplasandu-se spre nord-vest cu o viteza de 11 km pe ora, Lane a fost clasificat ca o puternica furtuna de categoria 4 din 5 pe scara Saffir-Simpson de rezistenta la uragane.
NWS a spus ca precipitatiile excesive ar putea afecta insulele Hawaii in weekend, "ducand la inundatii puternice si alunecari de teren care pot pune viata oamenilor in pericol".

Mai mult de 30 de cm de apa au cazut peste o parte a Insulei Mari, in cursul zilei de joi.

Un avertisment privind uraganul este valabil pentru regiunile Oahu, Maui si Hawaii. Insulele Kauai si Niihau au ramas de asemenea pe orbita uraganului si s-ar putea confrunta cu conditii similare incepand cu dimineata zilei de vineri.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007453 (s)